Yıldırım Somali zirvesine katılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek konferansa katılmak üzere 10-12 Mayıs tarihlerinde Londra'ya bir ziyaret gerçekleştirecek.

Yıldırım Somali zirvesine katılacak!
Yıldırım Somali zirvesine katılacak!
GİRİŞ 09.05.2017 14:08 GÜNCELLEME 09.05.2017 14:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Somali yönetimi ve Türkiye dahil uluslararası ortakların katılımıyla düzenlenecek konferansta, 2017-2020 yıllarını kapsayan yeni dönemde, Somali yönetiminden beklentilerle uluslararası toplumun Somali'ye yönelik taahhütleri gözden geçirilecek ve geleceğe dönük kararlar alınacak.

SOMALİ'NİN KALKINMASI ELE ALINACAK

Başbakan Yıldırım'ın ziyaret dolayısıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesinin gündemde olduğu belirtilen açıklamada, Yıldırım'ın ikili temaslarda bulunacağı, basın ve yatırım çevreleriyle bir araya geleceği belirtildi.

Türkiye'nin, Somali halkının yanında yer almaya devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Türkiye, dost ve kardeş Somali'de devletin ve istikrarın tesisi ile kalkınma çabalarına destek vermekte olup, bu bağlamda, uluslararası platformlarda da Somali ve halkının yanında yer almaya devam edecektir" denildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • Akkent 6 yıl önce Şikayet Et
    Yolun acik olsun yiğit doğru başbakanim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!