Büyükelçi 15 Temmuz gecesini anlattı!

Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Girgin, "Pakistan’ın halk ve yönetim olarak, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sürecinde ve sonrasında bize verdiği desteğe müteşekkiriz" dedi.

Büyükelçi 15 Temmuz gecesini anlattı!
Büyükelçi 15 Temmuz gecesini anlattı!
GİRİŞ 14.07.2017 14:31 GÜNCELLEME 14.07.2017 14:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yıl dönümü vesilesiyle değerlendirmelerde bulunan Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, 15 Temmuz gecesi Pakistanlı liderler ve siyasilerin Türk mevkidaşlarını arayarak, destek olduklarını belirtti.

15 TEMMUZ GECESİ

Girgin, "Pakistanlı liderler, 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız ve Meclis Başkanımızla temasa geçtiler. Pakistan Cumhurbaşkanı umredeymiş ve umreden aramış.” diye konuştu.

PAKİSTAN'IN 15 TEMMUZ'DAKİ TAVRI

Pakistan Parlamentosunun da Türk halkının ve hükümetinin yanında durduğunu anımsatan Girgin, "Pakistan Parlamentosunun her iki kanadı ayrı ayrı Türk halkının demokrasi yanlısı direnişine destek kararlarını oybirliğiyle kabul etti. Pakistan, dünyada 15 Temmuz sonrasında parlamento kararıyla Türkiye’ye destek veren tek ülke konumunda." dedi.

YORUMLAR 5
  • Demokrat 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Pakistan arlamentosu ve halkından. Onlarda iyi biliyorki bu hain girişim dış güçlerin Türkiye'yi ve Türkleri yok etme pilaniydi ve içerideki taşeronlari ile giriştikleri eylemdir. İşte Irakta olanlar. Bu hain girişim başarılı olsaydı zaten Türkiye'yi böceklerdir ve Türkiyemizin doğuşunu da içine alan bir Kürt devleti kurulacaktı. Ama şimdi Irak'ın kuzeyinde bir girişim yaptılar. Ama Allah'ın izniyle bu fitneyi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok edecektir.
    Cevapla
  • The 6 yıl önce Şikayet Et
    Haddinizi bilin.Hakkimi hicbir zaman siz terbiyesizlere helal etmiyorum HasbunAllahu nimel vekil nimel mevla ve nimen nasir.El, Kahharu kahru perişan olun inşaAllah
    Cevapla
  • hayrullah 6 yıl önce Şikayet Et
    o kadar ulkeyi ziyaret et heyet gonder afrikalarda kolombiyalarda falan tur at pakistan mı sadece destek veren ?
    Cevapla
  • Mümin 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ülke pakistan...
    Cevapla
  • cihat 6 yıl önce Şikayet Et
    Hz."ALLAH"pakistandan razı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak