IKBY'yi titretecek 'ayetli' mesaj!

Orgeneral Akar'ın İran Genelkurmayında katıldığı ve Kuzey Irak referandumunun görüşüldüğü toplantıda önemli bir detay dikkatlerden kaçmadı.

GİRİŞ 03.10.2017 00:06 GÜNCELLEME 03.10.2017 08:41
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Akar'ın katıldığı toplantıda, ekrana "Allah yolunda sefere çıkmanın" emredildiği Tevbe Sûresi'nin 38 ve 39'uncu Âyet-i Kerîmeleri yansıtıldı.

GÜNDEMDE KUZEY IRAK'A OPERASYON VAR

Türkiye ve İran'ın, sözde bağımsızlık referandumu sonrası Kuzey Irak'a karşı ortak operasyon düzenlemesinin dillendirildiği günlerde, Genelkurmay Başkanı Org. Hulûsi Akar İran'a gitti.

TEVBE SÛRESİ'NİN 38 VE 39'UNCU ÂYET-İ KERÎMELERİ YANSITILDI

Başkent Tahran'da mevkidaşı Tuğgeneral Muhammed Bakiri tarafından törenle karşılanan Org. Akar ve beraberindeki kurmay heyeti, İran Genelkurmay Karargahına geçti.

Karargahta iki ülkenin kurmayları tarafından düzenlenen toplantıda masa önündeki ekrana Tevbe Sûresi'nin 38 ve 39'uncu ayetleri ve ayetlerin Türkçe ve Farsça mealleri yansıtıldı. 

MESAJ OLARAK YORUMLANDI

"Allah yolunda sefere çıkmanın" emredildiği ayetlerle Kuzey Irak kriziyle ilgili mesaj verildiği yorumları yapıldı.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 49
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz.Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Oda sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
    Cevapla
  • Kalem Abi 6 yıl önce Şikayet Et
    İranın ipi ile kuyuya inilmez...
    Cevapla
  • Malatyali 6 yıl önce Şikayet Et
    Iran olunca habere inanası gelmiyor
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bazı densizler facebook tan hakaret içerikli paylaşımlar yapıyor. amaç belkide kobani olaylarını tekrar tetiklemek. herkez ne yazdığına dikkat etsin. bu şekilde pkk propagandası yapılıyor.
    Cevapla
  • lider. 13 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi lan
    Cevapla
  • Fth34 6 yıl önce Şikayet Et
    Resimi iyi okumak lazım.Öncelikle asıl hedef israil. Çünkü kürdistanin kurulmasını isteyen tek ülke israil. Türkiye israile karşı iran kozunu oynuyor. Lakin bu yakınlaşmaya ençok s.arabistan üzülecek.iste bu yüzden s.arabistan israilin yanında oluyor. Yani kısacası ortadoğu herzamankinden çok karışık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'