Kardak'ta hareketli saatler

Bodrum açıklarındaki Kardak Kayalıkları'nda Türk ve Yunan sahil güvenlik botları ve savaş gemileri arasında hareketli saatler yaşandı.

GİRİŞ 16.01.2018 19:57 GÜNCELLEME 17.01.2018 08:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yunan unsurlarının Kardak'a yaklaşmasına Türk sahil güvenlik botları ve savaş gemileri engel oldu.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ne 3.5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları'nda bugün hareketli anlar yaşandı. Yunanistan'a ait Leros, Kilimli (Kalimnos) ve İstanköy (Kos) adalarından gelen 4 sahil güvenlik botu ile 2 savaş gemisinin aralıklarla rotalarını Kardak'a çevirmeleri gergin anların yaşanmasına neden oldu. Bölgede devriye gezen 3 Türk sahil güvenlik botu, Yunan botları ve savaş gemilerinin önüne geçerek Kardak'a yaklaşmalarına engel oldu. Toplam 4 Türk savaş gemisi ile karakol botu da bölgeye gelerek, kayalıklara yaklaşık 1 mil uzaklıkta Yunan botlarının hareketleri gözlendi.

Saat 11.00 sıralarında başlayan gerginlik sırasında, botlar zaman zaman 50 metre kadar birbirine yaklaştı. Savaş gemileri ise yan yana saatlerce seyretti. Yunan botları ve savaş gemilerinin saat 16.00 sıralarında Leros ve Farmakonisi (Bulamaç) adası yakınlarına çekilmesi ile gerginlik sona erdi. Bölgede halen 3 Türk sahil güvenlik botunun bekleyişi sürüyor.
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Zonguldak67 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya yunanlar azcık ötede oynayın:) siz bizim dengimiz degilsiniz ya:) atinayada 86 plaka güzel olur hea:)
    Cevapla
  • han 6 yıl önce Şikayet Et
    eger suriye sorunu biter bitmez bu sorunu savasla kesin cozmemiz lazim bir tane yunan gemisi beya boyu geri sag donmemeli gelisi oacak geri donusu olmamali. yuzde yuz amerikan ajanlri yunan ordusuna parayla yaptiriyor bunlari.turjkiyeyi siksitirmak icin.
    Cevapla
  • HASAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar akıllarınca fırsatı ganimete çevirmek istiyorlar ama tabiri caizse Şapa otururlar.Türkiyenin suriye sınırında birlikleri konuşlandırması ege yi boşalttığı anlamına gelmesin.kaşınmayın Yunanlılar kaşınmayın...evvel Allah biz batıyada doğuyada güneyede kuzeyede yeteriz.gücümüzü ve sabrımızı dünyada hiç bir millet ölçmeye kalkmasın.
    Cevapla
  • neden 6 yıl önce Şikayet Et
    Egedeki NATO savaş gemileri kimi kimden koruyor yada kimi tehdit ediyor?
    Cevapla
  • neden 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk ordusu bütün dikkatiyle Suriyeye odaklanmışken ABD Yunanistan ve KKnın bütün gücüyle Kardak Kayalıklarını kaşımasının sebebi nedir?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu