Dışişleri Bakanlığından Piri'nin sözlerine tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Piri'nin, PKK terör örgütüne dair son ifadeleri ve bu ifadelere ilişkin sözlerinin çarpıtıldığı yönündeki açıklaması hakkındaki soruya yazılı cevap verdi.

Dışişleri Bakanlığından Piri'nin sözlerine tepki
Dışişleri Bakanlığından Piri'nin sözlerine tepki
GİRİŞ 29.01.2018 20:29 GÜNCELLEME 29.01.2018 20:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri'nin "PKK’nın Avrupa'ya tehdit oluşturmadığı" yönündeki açıklamasına, "Avrupa güvenliğinin bölünmezliğinin ve terör örgütlerine karşı tereddütsüz iş birliğinin önemini anlayamamış bir şahsiyetin Avrupa Parlamentosu Raportörü olarak görev yapması esef vericidir. Türkiye’ye en büyük tehdit oluşturan terör örgütlerinden birini tehdit olarak görmeyen bir kişinin ülkemizle ilgili raportör olması kabul edilemez." ifadesiyle tepki gösterdi.

AP Türkiye Raportörü Piri'nin, "PKK'nın Avrupa'ya tehdit oluşturmadığı" yönündeki ifadelerinin, uzun zamandır açıklanmaya çalışılan çifte standart ve ikiyüzlülüğün itirafı olduğunu belirten Aksoy, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Söz konusu ifadeler Avrupa Parlamentosu'nun saygınlığına da gölge düşürmektedir. Avrupa güvenliğinin bölünmezliğinin ve terör örgütlerine karşı tereddütsüz iş birliğinin önemini anlayamamış bir şahsiyetin Avrupa Parlamentosu Raportörü olarak görev yapması esef vericidir. Türkiye'ye en büyük tehdit oluşturan terör örgütlerinden birini tehdit olarak görmeyen bir kişinin ülkemizle ilgili raportör olması kabul edilemez."

Aksoy, "Piri'nin, ifadelerinin çarpıtılmış olduğu yönündeki açıklaması ise yetersiz ve esasen tepkimize binaen yapılmış olması dolayısıyla geç kalmış bir çabadır." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadının raportörlüğünü kabul etmesenizya
    Cevapla
  • suat 6 yıl önce Şikayet Et
    Açın sınırları gitmek isteyeni güvenli yollarla gönderin gitsin bakın nasıl ciyaklıyorlar.,
    Cevapla
  • Xye 6 yıl önce Şikayet Et
    Sende o sahsiyeti ülkeye sokma olsun bitsin ne lak lak yapiyorsunuz???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...