Almanya'dan skandal karar!

Almanya'da KRV eyalet hükümeti, Solingen saldırısının yıldönümünü bahane ederek, programa davet edilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yapacağı herhangi bir seçim konuşmasını yaptırmama kararı aldı.

Almanya'dan skandal karar!
Almanya'dan skandal karar!
GİRİŞ 28.04.2018 15:42 GÜNCELLEME 28.04.2018 16:22
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Solingen saldırısının 25'inci yıldönümü dolayısıyla 29 Mayıs'ta Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyalet parlamentosunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılacağı bir anma töreninin düzenlenmeyeceği belirtildi. KRV eyalet parlamentosu İhtiyarlar Heyeti'nin bu yöndeki uzlaşmasının Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller parti grupları tarafından da onaylandığı bildirildi.

Alman haber ajansı Deutsche Welle da yer alan habere göre, Düsseldorf kentindeki eyalet parlamentosunun Sosyal Demokrat ve Yeşiller milletvekillerinin Çavuşoğlu’nun parlamentoda konuşma yapmaması için Cuma günü görüştükleri ve mutabık kaldıkları belirtildi.

 

 

AİLE DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NUN ANMA TÖRENİNE KATILMASINI İSTEDİ

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nin Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Başbakanı Armin Laschet, Solingen saldırısının kurbanı olan Genç ailesinin isteği üzerine Düsseldorf'taki eyalet parlamentosunda düzenlenecek anma etkinliğine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu davet etmişti.

"SİYASİ PARTİ KAVGASINA DÖNÜŞTÜRÜLEMEZ"

KRV eyaleti hükümetinin sözcüsü Christian Wiermer, Solingen saldırısınının yıldönümü anmasının, "siyasi parti çekişmeleriyle" gölgelenemeyeceğini ifade etti. Wiermer,  29 Mayıs 1993’teki saldırının "ne Almanya ne de Türkiye’deki seçim kampanyası için bir siyasi parti kavgasına dönüştürülemeyeceğini" söyledi..

SOLİNGEN SALDIRISINDA TÜRK AİLEDEN 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Solingen'de 29 Mayıs'ta düzenlenecek anma törenine ise katılacak. Almanya’nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993 tarihinde aşırı sağcılar tarafından Türklerin yaşadığı bir bina kundaklanmış, çıkan yangında Genç ailesinden beş kişi yaşamını yitirmişti.

YORUMLAR 23
  • Remzi 5 yıl önce Şikayet Et
    almanlar her seçimde Türkiyede seçim otobüsleriyle seçim çalışması yapıyor abartılıyor gurbetciler garibim saglım ineği verin gazı coşkuyu oy kullanmak için eve alış veriş yapacagı para ile oy kullanmaya gitsin izin zamanı thy izine varınca esnaf vurun gurbetciye insaf abartmayın almanya bizim ülkemiz degil siz gurbetci için Türkiyeden yapın yapacagınızı gurbetci üstüne düşeni yapar hala gurbetciler için saçma sapan kanunlar var
    Cevapla
  • jtyj 5 yıl önce Şikayet Et
    bence dogru yapıyorlar yurtdısında yasayan adan neden burda oy kullansın kı burdakıler yetmıyomu
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    alın size batı demokrasisi. Acaba Ülkemde bunları savunan batı perestler nasıl aynaya bakıp utanmıyorlar.
    Cevapla
  • Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yine başlanıldı. Amaç dışı olan programlara Almanya icin vermiyor daha dün akşam Yalçın Akdoğan'ın almanyada programı vardı Alman belediye salonunda yapıldı hiçbir engel yoktu
    Cevapla
  • kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    insallah bizimkiler daha bunlarin arkasinda sürünmezler,dik durmayi bu almanlar ögretecek bizimkilerine :-)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı