Duyurdular! Tüm dünyanın gözü Türkiye'de olacak

Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına gidecek. İngili yayın kuruluşu BBC'nin Türkiye muhabiri Mark Lowen tarafından hazırlanan analiz haberde "24 Haziran’da dünyanın gözü Türkiye'de olacak" denildi.

Duyurdular! Tüm dünyanın gözü Türkiye'de olacak
Duyurdular! Tüm dünyanın gözü Türkiye'de olacak
GİRİŞ 08.06.2018 12:41 GÜNCELLEME 08.06.2018 12:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiltere'de yayın yapan BBC, "Türkiye erken seçime gidiyor. Peki bu neden önemli? Çünkü Türkiye önemli" ifadeleriyle başlayan haberinde Türkiye’nin NATO’nun en büyük ikinci ordusuna sahip olduğu, AB üyelik sürecinin devam ettiği ve aynı zamanda G-20 üyesi olduğunun altı çizilirken, ülkenin başına geçecek ismin tüm dünyayı yakından ilgilendirdiği ifade edildi.

Türkiye’nin Batı’nın önemli bir müttefiği olması da analizde dikkat çekilen önemli noktalardan biri.

 

 

"ERDOĞAN ÖNDE"

Yapılan seçim anketlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önde görüldüğü belirtilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde daha güçlü olacağı ifade edildi.

"DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE'DE OLACAK"

Analizin devamında, tüm dünyanın gözünün 24 Haziran’da "son zamanların en kritik seçimi için" Türkiye’de olacağının altı çizildi.

SEÇMENİ ETKİLEYEN ANA FAKTÖRLER

BBC yayınladığı analizde vatandaşların sandığa giderken neyi göz önünde bulunduracağına dair bir yorumda da bulundu. İngiliz yayın kuruluşu, ekonomi ve terörün halkın karar vermesinde etkili olan iki önemli etken olacağı belirtildi.

YORUMLAR 5
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya degil belki ama en azindan ABD itrail yunan ve bir cok avrupa ülkesi nin gözü TÜRKIYE de ve büyük bir umutla ERDOGAN in devrilmesi umuduyla heyecanla secim sonucunu bekliyorlar
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    abd münbiç konusunda anlaşmış gibi türkiye ile arasını düzeltmiş gibi gösterip cumhurbaşbanımıza suikast düzenleyebilirler tedbirler en üst seviyede olmalı
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    En büyük tokadı evelAllah cc Büyük Britanya yani Ingilizlerin UK si yiyecek 24 haziranda . Bunu bildikleri için bire bir ilgi var . Hemde canlı yayın olacak. Eeeeh Ey Küfür Osmanlıyı yıktın ve Israili getirdin. Ne oldu sizin de başınıza bela oldu. Bozgunculukları neslinizi mahfetti. Açık konuşuyorum. UK nin sonu çok feci olacak. Dünyanın en büyük sinsi ve gizli sömürgecisi Ingilteredir. Yaşasın cehennem zalimler için. Bonken davranış ağzı laf yapmak da kurtarmaz. Sistematik Afrika katliamlarının ahı var.
    Cevapla
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    inşaalah %57
    Cevapla
  • Hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah kardeş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde