Hollanda'dan küstah Türkiye çıkışı! Sen karışma

Hollanda'nın Fas kökenli Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutalib, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik'i, "4 bin kilometre öteden" Hollanda'nın iç işlerine karışmakla suçladı. Türkiye'nin tepkisine küstah cevaplar veren Aboutalib, Bakan Çelik'e kendince ders vermeye kalktı.

Hollanda'dan küstah Türkiye çıkışı! Sen karışma
Hollanda'dan küstah Türkiye çıkışı! Sen karışma
GİRİŞ 11.06.2018 15:40 GÜNCELLEME 11.06.2018 15:40
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Fas kökenli Belediye Başkanı Ahmed Aboutalib, Pazar akşamı katıldığı bir iftar davetinde, "Düşünce özgürlüğü, Pegida’nın mesajından daha önemli" dedi. Hollanda Anayasası’nın, düşüncenin özgürce ifade edilebilmesini güvence altına aldığını vurgulayan Aboutalib’e göre, "Verilen mesaj ne kadar zehirli olursa olsun, dile getirilebilmeli" ifadesini kullandı.

Ahmed Aboutalib, mahkemenin, "protestocular karşı çıktıkları şeyin civarında olmalı" yönündeki kararını anımsatarak, yıllardır kürtaj karşıtlarına, kürtaj kliniği karşısında gösteri izni verildiğini söyledi.

 

 

Rotterdam Belediye Başkanı, bu kapsamda Diyanet’e bağlı Laleli Camii’nin çaprazındaki bir noktada Pegida’ya izin verildiğini belirtti. Aboutalib, Pegida’nın gösterisinin yasaklanması konusundaki talepler karşısında kendisini ilk kez "ahlaki ve dini açıdan baskı altında hissettiğini" dile getirdi. Rotterdam Belediye Başkanı, "Hatta bu o kadar ileri gitti ki, Türkiye’nin AB Bakanı bana İslami kimliğim konusunda ders vermeye kalktı" diye konuştu.

"ÖMER ÇELİK ÇOK İLERİ GİTTİ"

Aboutalib, AB Bakanı Ömer Çelik’in, "Bir Müslüman böyle bir gösteriye nasıl izin verebilir" diyerek çok ileri gittiğini söyledi. Hollanda’nın bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Aboutalib, Bakan Çelik’e, "4 bin kilometre öteden Rotterdam Belediye Başkanı’na Hollanda yasalarının işleyişi konusunda ders verme" diye seslendi.

Rotterdam’da herkesin görüşünü özgürce ifade edebileceğini söyleyen Aboutalib, Pegida’nın gösterisi öncesi olay yerinde, yasalara aykırı bir söylem olup olmadığını incelemek üzere bir savcının bulunduğunu da açıkladı.

Hollanda’daki Utrecht, Gouda, Arnhem ve Lahey belediyeleri, "Kamu düzeni açısından tehlikeli olduğu gerekçesiyle" Pegida’nın iftar vaktinde cami önünde domuz çevirme eylemi yapmasını yasaklamıştı. Aşırı sağcıların eylemine sadece ülkenin ikinci büyük kenti olan Rotterdam’ın Belediye Başlanı Aboutalib izin verdi. Perşembe akşamı domuz çevirme ve mangal partisi için otobüsle Rotterdam’ın güneyindeki Laleli Camii yakınına gelen Pegida üyeleri, yoğun bir protestoyla karşılaştı.

GERİ DÖNMÜŞLERDİ

Cami önündeki kalabalığa karşı can güvenliği isteyen aşırı sağcı gruba göre polis, böyle bir şey garanti edemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Pegida üyeleri camiye 200 metre kala eylemi iptal ederek, otobüsten inmeden geri döndü. AB Bakanı Ömer Çelik, Pegida’ya domuz çevirme izni verilmesi konusunda Twitter üzerinden bir açıklama yapmıştı.

Çelik, Rotterdam Belediye Başkanı Aboutalib’in, Pegida’nın gösteri yapmasının yasalara aykırı olmadığı yönündeki açıklamasını, "trajedi" olarak değerlendirmişti.

YORUMLAR 82
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bu zavallı çiftlik bekçisi sormazlar mı? Madem özgürlük var niye minare yasak ezan yasak.. Müslümanların dinine uygun yaşaması engelleniyor.. ama pegida nin cami önünde domuz çevirmesi uygun oluyor.. Sanıyorum sen geceler domuz yiyip şarap içiyorsun..
    Cevapla
  • Tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    İsminin Ahmet olduğuna bakmamalı. Tipi tam bir Hollandalı. Batılı ülkeler içinde birer devşirme haline gelmiş bunun gibi nice batı beslemesi yalaka var. Kraldan çok kralcı. Boşuna belediye başkanı olmamış. Gavurlara sadakatini ispatlayıp aferini almıştır artık.
    Cevapla
  • Halil Doğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Her hangi bir dini inanca sahip topluluğun kutsallarına hakaret etmek, taciz etmek ne zaman inanç özgürlüğü oldu. Belediye başkanlığı makamını işgal eden, haysiyetini ve inancını yitirmiş olan bu şahsın beyni, bunları akıl edemeyecek kadar dumura uğramış. Yalakalık yapmaya çalıştığı Hollanda toplumunun bile cesaret edemediği bir çirkinliğe göz yumarak tam bir batı devşirmesi olduğunu kraldan çok kralcı kesilerek ispat etmiş.
    Cevapla
  • makroekonomi 5 yıl önce Şikayet Et
    Hollandalı işçi emeklileri Antalya'ya, Bodrum'a gelip 5 yıldızlı otelde 3 ay tatil yapabiliyormuş. Doğru mu? Yoksa sallıyorlar mı?
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda da da gece çöplerden şişe topluyorlar yaşamak için. Günlük yaşatan toplumlar tatil yapar elbet. Yılın her günü köle olup devlet tarafından baskı ile yaşatılırsan yılda 1 hafta insan olmaya ihtiyacın var.. herşeyi 1 hafta unutursun.. posta kutusu sendromu hastalığı var. Açmaya korkuyoruz. İçinden hep devletin hikayeden cezaları çıkar. Bütün para oralara gider.. siz orada vergi ödemez af beklersiniz yıllarca.. burada 1 gün geçsin %1 faiz ve belkide vergi kadar bazen daha fazla ceza da üstüne gelir. Para kazanmak için geçmişe dönük oyunlar oynar devlet. İçinden çıkmayacağın kadar çorba yaparak. Siz 350 gün köle olun 2 hafta yaşayın gelin buraya..
    Cevapla
  • Erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    hollandada yasiyan insan olarak demek istiyorum bu adam tamda hollandalilar bekletilerin uzerinde davraniyor. burdaki 100de 89 ikiyuzlu dussunce icinde nefret ediyorlar benliginden kendi gecmisinden gecmemis insanlardan helede turklerden cunku her daim turklukten gurur duyuyoruz dillendiriyoruz yasiyoruz vaar olsun vatanimiz her daim Allahim reis hayirli ugurlu olsun vatana millete gercek ozgurluk vallahi billahi orda var. burdaki ozgurluk onlarin cizgisine kadardir ama turkiyeye gelince gecmek isterler kopekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!