Türkiye: Haklı olan güçlü olana galebe çaldı

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu, Filistin halkı için koruma talep eden kararın BM'nin kabul etmesine ilişkin ''Güçlü olmakla her şeyin elde edilebileceğini sanmanın bedeli olduğu görüldü. Haklı olan güçlü olana galebe çaldı'' dedi.

Türkiye: Haklı olan güçlü olana galebe çaldı
Türkiye: Haklı olan güçlü olana galebe çaldı
GİRİŞ 14.06.2018 09:38 GÜNCELLEME 14.06.2018 09:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Filistin kararının BM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 

"HERKES BM'DEN BU TUTUMU BEKLİYORDU"

Hukukun açıkça ihlal edildiği bir durumda Birleşmiş Milletler'in buna karşı çıkmasının herkesin BM'den beklediği bir tutum olduğunu belirten Sinirlioğlu, bu oylamanın sonucunun da böyle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

"DÜNYAYA BİR KEZ DAHA ANLATILDI"

BM Genel Kurulu'ndaki oylamada, kararın gerekli olan 3'te 2'den de fazla bir oyla geçtiğine dikkati çeken Sinirlioğlu, Filistinli sivillerin gösteri haklarının gasbedilmesinin ve gösteri yapan sivil Filistinlilerin gerçek mermilerle ateş açılarak katledilmelerinin suç olduğunun Birleşmiş Milletler'de alınan bu kararla dünyaya bir kez daha anlatıldığını ifade etti.

"HAKLI OLAN GÜÇLÜ OLANA GALEBE ÇALDI"

Sinirlioğlu, ''Bir kez daha güçlü olmakla her şeyin elde edebileceğini sanmanın bedeli olduğu görüldü. Haklı olan güçlü olana galebe çaldı'' ifadesini kullandı.

TÜRKİYE ADIM ATMIŞTI

Bu kararla BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e bu olayların tekrarlanmaması ve Filistinli sivillere uluslararası koruma sağlanması için alınması gereken tedbirleri tespit edecek bir rapor sunmasına ilişkin çok açık bir yetki verildiğini söyleyen Sinirlioğlu, ''Bu önemli bir gelişmedir. Türkiye, Cezayir ile bu kararı BM Genel Kurulu'na getirdi ve netice itibariyle 8'e karşı 120 oyla bu karar üçte ikinin çok üzerinde bir oyla kabul edildi. Umarız bu karardan herkes doğru sonuçlar çıkarır, gereken dersi alır, hukuk galebe çalar ve hukuksuz davranışlarda bulunanlar bu davranışlarına son verirler'' değerlendirmesinde bulundu.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Sinirlioğlu, bu kararla 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasını ve iki devletli bir çözüm ve kalıcı bir barış sağlanmasını ümit ettiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Sicili hayli bozuk olan BM'in kendini aklayabilmesi için,Filistin halkını korumaya alması,gasp edilen topraklarının sahiplerine verilmesini gerçekleştirmesi gerek. Bu da BM'in güvenlik konseyinden geçiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri