Bakın kimden gaz aldı! Erdoğan'a çirkin sözler

7 caminin kapatılmasına karar veren ve birçok imamı sınır dışı etme kararı alan alan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, geçtiğimiz günlerde İsrail'de Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında, Jerusalem Post'a röportaj verdi. Kurz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert eleştirilerine çirkin sözlerle karşılık verdi.

Bakın kimden gaz aldı! Erdoğan'a çirkin sözler
Bakın kimden gaz aldı! Erdoğan'a çirkin sözler
GİRİŞ 16.06.2018 13:45 GÜNCELLEME 16.06.2018 13:53
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İsrail’in çok okunan İngilizce gazetelerinden Jerusalem Post, bu hafta başında İsrail’e giden Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ile röportaj yaptı.

CAMİLERİ KAPATTI

 

 

Son dönemde Türkiye karşıtı açıklamalarda bulunan ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde yeri olmadığını dile getiren Kurz, geçen hafta da Avusturya hükümetinin ülkedeki bazı camileri kapatmasına ve din adamlarıyla birlikte ailelerinin sınır dışı edilmesine karar vermesine önayak olmuştu.

İSRAİL BASININA KONUŞTU

Cami ve din insanlarının sınır dışı edilme kararının ardından Ankara bu karara büyük tepki göstermiş ve hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurz’un adımlarının "Haçlı-Hilal savaşlarına" götürdüğünü söylemişti. Bu gelişmenin ardından İsrail’de bulunan Kurz, İsrail basınına konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Jerusalem Post muhabiri Herb Keinon imzalı röportajda, özellikle Türkiye hakkındaki sorular da oldukça taraflı bir halde soruldu.

"BİZDE DİN ÖZGÜRLÜĞÜ VAR"

Muhabirin, "Biz de bir süredir Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert uyarılarını alıyoruz. Sizin de Avusturya’daki Türkiye hükümetinin desteklediği bazı camileri kapatma kararınızın ardından böyle bir durum yaşanıyor. Kararınızın yaptırımları olacağını söyledi. Bu konuda endişeli misiniz" sorusuna Kurz, "Bu saçmalık, çünkü biz Avusturya’da yaşayan herkesin Avusturya kanunlarına saygı göstermesi… Bizim canlı ve aktif bir Müslüman topluluğumuz var. Bizde din özgürlüğü var ki bu çok önemli. Fakat biz ülkemizdeki herkesin kanunlara saygı duymasını istiyoruz. Ve İslam konusundaki kanunlarda Avusturya’daki Müslüman toplulukların yurt dışı tarafından etki kalmamasını istiyor ve ülke dışından İslami organizasyon ya da imamları kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan kanunlarımıza uymak zorunda" ifadesini kullandı.

"NETANYAHU İLE TÜRKİYE HAKKINDA KONUŞTUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Neymiş? Oradaki bizim din adamlarımızı Avusturya’nın dışına atacaklarmış. Ya siz bunu yaparsınız da biz boş mu dururuz? Biz de bir şeyler yaparız demektir" sözleri hakkında, "Biz fikrimizi ve kararımızı değiştirmeyeceğiz" derken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de Türkiye hakkında konuştuklarını söyledi.

Kurz, Netanyahu ile ne konuştuğunu ise muhabirin ısrarına rağmen söylemedi.

GÖÇMEN MESELESİ

Göçmen karşıtı aşırı sağcı başbakan Sebastian Kurz, AB sınırından gönderilemeyen mülteciler için Avrupa dışında bir merkez kurulmasını istedi.

Avusturya Başbakanı Kurz, yasa dışı yollarla gelen göçmenlerin, Avrupa Birliği (AB) dış sınırında geri gönderilmelerinin mümkün olmaması halinde, Avrupa dışında oluşturulacak güvenlik merkezlerinde toplanmaları gerektiğini söyledi. 

YORUMLAR 38
  • 44Abdullah44 5 yıl önce Şikayet Et
    kepçe kulak...senden başkan olmaz,olsa olsa operatör olur
    Cevapla
  • AHHH AHH KEŞKE 5 yıl önce Şikayet Et
    BUNU MANDALLA SIRAT KÖPRÜSÜNDE ASILI GÖRMEK NE GÜZEL OLURDU.. iNŞALLAH
    Cevapla
  • Ramazan Karaduman 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya yarindan tezi yok,ibadete acilmali ve 5 vakit namaz kilinmalidir.
    Cevapla
  • misyonerlerdışarı 5 yıl önce Şikayet Et
    bu kepçe kendini çok akıllı sanıyor kanunlarına uyulcakmışmış sen kanunları insanalrın hürriyetlerini kısıtlayacak şekilde ayarlayıp ondan sonra insanl<rı kanunsuz ilan edemezsin bizdede özgürlük varsa bütün misyonerleri kapı dışarı eetmemiz gerekir.
    Cevapla
  • bayrak 5 yıl önce Şikayet Et
    Göçmenleri Avrupa dışında bir yerde toplamak ne demek.Biz rahatımızdan ödün vermeyiz,bir gariban ülke bulup ensesine vururuzmu demek istedi acaba!!
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    AYASOFYAYA ya ÖZGÜRLÜK....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı