Böyle duyurdu: Türkiye sınırına yerleşmek hayal

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti, NATO'nun Türkiye-Suriye sınırına kendi güçlerini yerleştirmesinin "gerçekleşmeyecek bir hayal" olduğunu söyledi. Velayeti ayrıca, İran'ın Suriye'deki askeri varlığı hakkındaki kararlarını İsrail'e danışarak almayacağını vurguladı.

Böyle duyurdu: Türkiye sınırına yerleşmek hayal
Böyle duyurdu: Türkiye sınırına yerleşmek hayal
GİRİŞ 13.07.2018 16:12 GÜNCELLEME 13.07.2018 17:43
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rusya'nın başkenti Moskova'da Valday tartışma kulübünün bir etkinliğine katılan İranlı danışman Velayeti'ye, NATO'nun, güçlerini Türkiye-Suriye sınırına konuşlandırma planına ilişkin bir soru yöneltildi.

Velayeti soru karşısında, "Kuşkusuz bunun gibi akılsızca ve mantığa uymayan kararlar pek çok kez alındı. Fakat bu kararları, (ABD Başkanı Donald) Bay Trump'ın başını çektiği benzer hayalleri pratiğe dökmek mümkün olmayacak" ifadelerini kullandı.

 

 

İranlı dış politika danışmanı, İran, Irak, Suriye, Filistin ve Lübnan'ın, Rusya'dan aldıkları destek ile NATO'nun bu planına karşı koyacağını da ekledi.

"İSRAİL'İN TALEPLERİ ÜZERİNE HAREKET ETMEYCEĞİZ"

Diğer taraftan Velayeti, İran'ın, askeri güçlerini, Suriye'nin İsrail yakınlarındaki güney sınırından çekip çekmeyeceğine ilişkin bir soru karşısındaysa şunları söyledi: "Bu ülkedeki varlığımızın İsrail ile hiçbir ilgisi yok. Bu ülkedeki pozisyonlarımızı Şam ve Moskova ile koordine ediyoruz. Bunun hakkında İsrail ile mutabık kalınması ya da askeri varlığımızın İsrail'in taleplerine uygun olması gerekmiyor."

"Bu ülkede (Suriye) askeri danışmanlarımız var. Biz buradan gidersek, bizim ardımızdan Rusya gider ve buraya yeniden teröristler gelir. (Suriye'deki) terörist gruplar şu anda İdlib'de toplanmış durumda. İran ve Rusya'nın desteği olmadan Suriye zayıflar ve teröristler de eski yerlerine geri döner" diye devam eden Velayeti, şu vurguyu yaptı: "İran ve Rusya'nın Suriye'deki varlığı bu ülkeyi terörist gruplardan ve Amerikan saldırganlığından korumak için devam edecek. Irak ya da Suriye hükümetlerinin istemesi halindeyse hemen çekiliriz. Fakat İsrail ya da Amerika'nın baskısı yüzünden geri çekilmeyiz."

YORUMLAR 21
  • iranlı sünni türk 5 yıl önce Şikayet Et
    ya katil esede tam destek verip yüzbinlerce müslümanı öldüren iran hükümeti değil midir? rusya-iran-esed 7 yılda israilin 10 katı kadar mülüman öldürmüşler... birde iran mollaları tam ehli sünnet düşmanı bunlar hz.ömer hz ayişe ve islam büyüklerini lanetleyip ortadoğuda mezhep savaşı çıkartıyorlar... yemen de husi terörislerine silah verip füze verip mekke ye saldırıyorlar
    Cevapla
  • qwert 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye sınırına NATO mu yerleşecekmiş? Türk kamuoyunda niye tartışılmadı? Bunu İranlılar'dan mı duyacaktık? 15 temmuzda NATO Türkiye'yi işgal edecekti iddiaları varken böyle birşey şaka olur herhalde. NATO İsrail'in Suriye'yi işgal etmesi için mi yerleşecek oraya?Birzamanlar da mayınlı arazinin temizlenme olayı vardı.
    Cevapla
  • Azizz 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah iran devletine ve iranlı kardeslerimize yardım etsin. Rabbim inşallah ülkemizdeki cahil mezhepci din kardeşlerimizede ümmet bilincini nasip etsin... rabbim bizim devletimizede dış politika konusunda aynı kuvveti versin vesselam
    Cevapla
  • eray akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar iran dışında filistine kim silah vermiş.Bilen varsa yazsın.İlgili haberin linkini de yazsın. İşte sadece boş boş konuşmayı severler o kişiler.
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorsunuz İran yalnızca şiilere destek verir. Bu şiiler de Lübnan'da asıl mücadeleci HAMAS'a bir tane silah vermemiştir.
    Cevapla
  • eray akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar filistine silah desteği veren tek ülke irandır.Başkaları gıda yardımında bulunmuş olabilir.Önemli olan düşmana karşı ilk öncelikli silahtır. İran için atıp tutanlar ise ehlibeytle savaşan ve ehlibeyte düşmanlık yapanları seven, onların yolundan giden kişilerdir.Elbette bu kişiler gerçek müslüman değildir. Aklı sıra bazıları iran için tespitte bulunmuş.Bir tanesi gerçek değildir. Zaten ben her zaman yazdığım şeylere kanıt sunmuşumdur.Ama iran için kafadan atanlar anca boş teneke gibi lagırdar.Kanıt sunamazlar. İran israile bir tane kurşun atmış mı?Suriyede f-16 düşüren irandı.Ayrıca hamas lideri iran bize silah verdi diye itiraf etti
    Cevapla
  • iranlı sünni türk 5 yıl önce Şikayet Et
    iran suriyede esedle birlikte israilin 10 katı kadar müslüman katletmiştir.islam büyüklerini sövüp ortadoğuda mezhep savaşı çıkartanda iran.demek iran islam için israilden daha tehlikeli.
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalan Filistin'e değil Lübnanlı şiilere ve Nusayri Esed dışında kimseye silah vermedi. HAMAS sünni olduğu için bir tane silah vermedi. İran kendisinden olmayan, şii olmayan hiçbir yapıya yardım etmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!