Dünya tek yürek oldu! Türkiye'den mesaj

Yunanistan'ın başkenti Atina'da dün başlayan ve bugün de devam eden yangın faciası devam ederken, dünya liderleri ve resmi makamlar Yunanistan için bir araya geldi. Başta Türkiye olmak üzere, İsrail, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Almanya, Polonya ve Fransa, Yunanistan'a destek mesajı verdi ve ekip gönderdi.

GİRİŞ 24.07.2018 12:50 GÜNCELLEME 24.07.2018 13:07
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Yunanistan’ın başkenti Atina’da önceki gün başlayan ve bugün de bölgeyi alev alev yakan yangın devam ederken dünya tek vücut oldu. 60'dan fazla kişinin yanarak veya zehirlenerek hayatını kaybettiği, 150’den fazla kişinin ise yaralandığı yangın faciası sonrasında dünya liderlerinden taziye mesajları gelirken birçok ülke yardıma hazır olduklarını duyurdu.

TÜRKİYE VE ERDOĞAN'DAN MESAJ: BİZ HAZIRIZ

 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı açıklamada, "İhtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduğumuzu Yunan bakanlara ilettik. Bu elim hadise konusunda ülkem ve milletim adına tüm Yunan halkına şahsım ve milletim adına başsağlığı diliyorum" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı ile görüşürken "yardıma hazırız" mesajını verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yangın söndürme uçaklarımız İzmir’de hazır bekliyor. Talep gelirse 45 dakikada Atina’da olabilir" açıklamasını yaptı.

DÜNYA AYAKTA

Türkiye ile birlikte İsrail’in Atina’daki Büyükelçiliği, "İsrailli kurtarma ekipleri teyakkuzda. Çağrılması durumunda Yunanistan’a gelecekler" açıklamasını yaptı.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Yunan mevkidaşı Alexis Çipras ile görüşürken, 50 itfaiye ve iki ilk yardım aracı gönderildiğini duyurdu.

Kıbrıs Rum Kesimi ve İspanya’nın da personel ve ekipman gönderdiği açıklandı.

Avrupa Birliği ülkeleri Yunanistan’a yangın söndürme uçağı, araç ve itfaiye eri gönderdiğini açıklarken, Syntagma Meydanı’ndaki Yunan bayrağı yarıya indirildi.

Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Twitter üzerinden, "Düşüncelerimiz Yunanistan ile birlikte ve bu korkunç yangında hayatını kaybedenlerle birlikte" dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk Twitter üzerinden, "Yunanistan’da yaşanan yangından dolayı çok üzgünüz. Avrupa Yunan dostlarımız ile birlikte olacaktır. Avrupa Birliği ülkelerinden yardım yolda" ifadesini kullandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in de Çipras’ı telefonla aradığı ve başsağlığı dilediği açıklandı.

YORUMLAR 68
  • Mehraba 5 yıl önce Şikayet Et
    Yamur duası yapsınlar, şükür şu an bizde yağmur yağıyor.
    Cevapla
  • notoracism 5 yıl önce Şikayet Et
    Kim takar isreeli bunların yardımlarıda yerin dibine batsın
    Cevapla
  • KaFKaS CePHeSi 5 yıl önce Şikayet Et
    neden bir avuç mazlum ve çaresiz filistinli için bir araya gelinmez de 3-5 tane kefere cehenneme intikal etti diye müslüman ülkeler de dahil yek vücud olabiliyorsunuz.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    yanan tüm ağaçlar ve çalılıklar için büyük üzüntü duyuyoruz, ancak yanan yunanlılar için ateşiniz bol olsin komşi
    Cevapla
  • sanane 5 yıl önce Şikayet Et
    Gavur müslümana kötülük yapsin yapsin, islami ezip gecsin, müslümanda sagolasin der. Allah gavuru yakar kavurur, müslümanda ah yazik olmus yardim edelim der.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması