CHP'li vekilin hutbe yalanı ortaya çıktı

CHP İstanbul milletvekilinin hutbenin içinden ayet çıkarttıran yalanı ortaya çıktı. Yalanını AB'ye dayandıran vekili, yine AB yalanladı.

CHP'li vekilin hutbe yalanı ortaya çıktı
CHP'li vekilin hutbe yalanı ortaya çıktı
GİRİŞ 16.12.2011 16:01 GÜNCELLEME 16.12.2011 16:01
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

AB, CHP'li vekili yalanladı: Hutbeden ayet çıkarılmasını istemedik, istemeyiz!

Avrupa Birliği, “AB istedi, hutbelerden ayet çıkarıldı” yönündeki iddiaları net bir dille yalanladı. Açıklama yapan AB Komisyonu, “Haberler tamamen gerçek dışıdır.” ifadesini kullandı.

AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikası’ndan sorumlu Komiseri Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano, AB’nin dini inançlara müdahale etmediği gibi; din, vicdan ve düşünce hürriyetini teminat altına almaya çabaladığına işaret etti.

Stano’nın yaptığı açıklama şu şekilde: “Söz konusu haberler tamamen gerçek dışıdır. AB dini inançlara müdahale etmez. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları çerçevesinde düşünce, vicdan ve dini hürriyetleri teminat altına almaya çabalar.”

Türk basınında çıkan haberlerde CHP İstanbul Milletvekili ve Üsküdar eski Müftüsü İhsan Özkes, Cuma hutbelerinde okunan “Allah katında geçerli din İslam’dır” ayetinin AB’nin talepleri çerçevesinde metinlerden çıkarıldığını iddia etmişti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 26
  • Ahmet Gül 12 yıl önce Şikayet Et
    Yine CHP. Her yalanın iftiranın arkasında onlar. Bu nasıl partidır anlamıyorum ? Hep Millete zıt ve karşı.Kim bunlar asılları ve gayeleri nedir.
    Cevapla
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    YUNUS EMRE KARDEŞİM. İyi güzel de niye AB görüşmeleri sırasında bu durum oldu. Başka birşey diyeyim o zaman, Kutsal emanetler odasında yaklaşık 5 asırdır 24 saat Kuran okunur değil mi? Tek istisna bir ara tek parti döneminde buna ara verildiği söylenir. Ama bu olay sanki dinden çıkmaymış gibi anlatıldıkça anlatıldı. Peki bu ayet niye birilerini rahatsız etti ? Neden tekrar imamlarımız okumaya başladı? Müslümandan başka kimi rahatsız eder ayetteki ifade? Kuran Kerimin ifadesi ile ' Allahın ayetlerini diri diri gömmek' kimin haddine?
    Cevapla
  • yunus emre kır 12 yıl önce Şikayet Et
    Mete Bilge Beye. "Allah katında din İslam" dır ayetinin hutbede okunması uygulaması geleneksel bir uygulamadır. Sünnette yani efendimizin hutbelerinde böyle bir okuma yoktur. Bir tercih meselesidir. Okunması elbette iyidir. Ancak okumayan imamların töhmet altında bırakılması da bir o kadar yanlıştır kanaatindeyim sevgili din kardeşim...
    Cevapla
  • veli guvendi 12 yıl önce Şikayet Et
    yalan. Cumaya gitmeyen halk partililer o ayetin okunmadığını nerden bilecek.Daha oncede boyle bir sey ortaya atmışlardı.Ama o zaman diyalog çercevesinde vatikanın "Allah katında din islamdır" ayetini okunmasının istenmediği yalanını ortaya atmışlardı.Cuma ya gidenler o ayetin okunduğunu iyi bilirler.
    Cevapla
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    PEKİ NEDEN OKUNMUYOR?. ben bir kaç imam hariç bu ayetin son zamanlara kadar hutbelerde okunmadığına şahidim. Sizler arkadaşlar, cuma hutbelerine dikkat etmiyor musunuz? Hiç sorgulamıyor musunuz? neden okunmuyor? Hocaların kendi tercihleri değil. Çünkü inatla okunması gerektiğini bilen hocalar okuyor. CHP bahsettiği diye , olan bir gerçeği inkar mı edeceksiniz? ha bire tek parti döneminde camilere şu yapıldı, bu yapıldı hikayelerini dillendireceğinize, bunu da mı CHP yaptı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular