Kadınlar için 6 süper yiyecek

Sağlık sorunlarını önlemek için tüketilmesi gereken 6 önemli gıda...

Sağlıklı yaşamak istiyorsanız sağlıklı beslenmeniz gerekiyor. Sıralayacağımız 6 önemli gıda, kadınların daha sağlıklı yaşam sürdürmesinde büyük rol oynuyor. İşte kadınlar için 6 süper yiyecek...

Az yağlı yoğurt

Uzmanlar yoğurtta bulunan faydalı bakterilerin (probiyotikler) insan sağlığına çok olumlu etkiler sağladığını söylüyor. Yoğurt bağırsakları ve sindirim sistemini düzenler, rahatlatır. Ayrıca mide ülseri ve vajina enfeksiyonu risklerini azaltır. Haftada 3-5 kez tüketilen yoğurt, uzmanlar tarafından kesinleşmiş olmasa da, meme kanserini önlediği yolunda görüşler var.

Yağlı balıklar

Omega-3 asitlerini vücuda almanın en sağlıklı yolu haftada 2-3 kez balık tüketiminden geçiyor. Kalp hastalığı, hipertansiyon, depresyon, eklem ağrısı gibi rahatsızlıklara karşı korunmaya katkıda bulunur. 

Fasulye

Fasulye, protein ve lif açısından zengin bir besin. Kadınlarda göğüs kanseri riskini azaltıyor. Ayrıca kadınlık hormonlarının dengeli ve istikrarlı olmasına katkıda bulunuyor.

Domates

Kadınların domates, kan portakalı ve karpuz gibi likopen zengini gıdaları haftada üç-beş kez tüketmeleri uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Güçlü bir antioksidan olan likopenin kadınlarda kanser riskini düşürüyor.

Az yağlı süt

Kadınların günde belirli miktarlarda D vitamini alması gerekiyor. Kalsiyumun kemiklere faydalı olabilmesi için bağırsaklardan emilmesi gerekir. D vitamini alımı kadınlarda kalsiyum kaybı nedeniyle kemik kırılmalarına kadar olumsuz sonuçlara yol açabilen osteoporozun yanı sıra şeker hastalığı, göğüs, kolon ve yumurtalık kanseri risklerini düşürür.

Çilek

Çilek, böğürtlen, ahududu gibi meyveler anti kanserojen özelliklere sahip ve hücre yenileyici meyveler arasında yer alıyor. C vitamini ve folik asit açısından çok zengin olan bu meyveler, cildin yaşlanmaya karşı korunmasına da katkıda bulunurlar.

Folik asit!

Hamileyseniz, en sık duyacağınız kelimelerden biri folik asit ve demir olacaktır. Hamileliğinizin ilk 12 haftasında alacağınız 400 mg folik asit, sinir borularınızın uğrayacağı zararı yüzde 40 azaltır. Yeşil yapraklı sebzeler, pişirilmiş taze kuru fasulye, portakal ve portakal suyuyla folik asit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

 

BİR YORUM YAPIN 0