Kilo vermeyi engelleyen 3 hastalık

Uzun süre diyet ve egzersiz yaptığınız halde kilo veremiyorsanız bu 3 hastalıktan birine yakalanmış olabilirsiniz. İşte kilo vermeyi engelleyen 3 hastalık...

Diyet yaptığınız halde kilo veremiyorsanız, sebebi altında yatan bir hastalık olabilir. Sizler için kilo vermeye engel olan hastalıkları araştırdık. 

1. TİROİT HORMONUNUN YAVAŞ ÇALIŞMASI

Ülkemizde en sık görülen metabolizma hastalıklarından biri hipotiroit her yaşta ortaya çıkabiliyor. Basit bir kan testiyle tanısı konulabilen tiroit hormonunun yavaş çalışması kilo verememenin yanı sıra birçok sorunu da beraberinde getirdiğinden tedavi edilmesi gerekiyor. Diyet tedavisinde ise; kan şekerini çabuk yükselten glisemik indeksi yüksek gıdaları beslenme düzeninden çıkartmak çok önemli. Beyaz ekmek, pirinç pilavı, patates, makarna, havuç, mısır, muz, incir, meyve suları gibi glisemik indeksi yüksek besinler ve içeceklerin beslenmenizde yer almaması gerekiyor.

2. KANSIZLIK

Ülkemizde özellikle üreme çağındaki kadınlarda çok sık görülen kansızlık kilo vermeyi güçleştiriyor. Halsizlik, çarpıntı, sinirlilik, üşüme ve sürekli uyku isteğine de yol açan bu hastalık, kan tahliliyle ortaya çıkıyor. Bu hastalığa sahip kişilerin demirden zengin kırmızı et ve yumurta başta olmak üzere çekirdekli siyah üzüm, pekmez gibi besinleri mutlaka tüketmesi gerekiyor. 

3. D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ

D vitamini yetersizliği çok ciddi sağlık sorunlarına yol açmasının yanı sıra; kilo vermeyi güçleştirirken kilo almayı ise kolaylaştırıyor. Bu hastalıktan kurtulmak isteyenlerin, beslenme düzenine dikkat etmesi ve D vitamini içeren besinler tüketmesi gerekiyor.

Kahvaltıda çikolatalı pasta beyine iyi geliyor

İLİŞKİLİ HABER

Kahvaltıda çikolatalı pasta beyine iyi geliyor

BİR YORUM YAPIN 0