Kışı kilo almadan geçirmenin püf noktaları

Kış günlerinde azalan hareketsizlik ve kalorili yiyecekler kilo alımını hızlandırıyor. Kışı kilo almadan geçirmenin yollarını sizler için bir araya getirdik.

Kış günlerinde yavaşlayan metabolizmamız kilo alımında etkili olabiliyor. Günlerin kısa olmasından dolayı hareketliliğin de azalması buna eklenince kilo almanın hızı bir kat daha hızlanıyor. Bu kış kilo almadan bu mevsimin tadını yaşamak istiyorsanız önerilerimizi dikkate alın.

Spor yapın

Hava kötü de olsa egzersiz yapmayı sakın ertelemeyin. Açık havada spor yapmak yerine kapalı spor salonlarını tercih edebilirsiniz. Önemli olan kışı hareketsiz geçirmeyin.

Uyuyun

Kış aylarında gece yarısından önce yatağa girmek ve gece uykusunu iyi alıp sabah erken uyanmak uykumuzun düzenine girmesini sağlıyor. Ayrıca gece uyanıp atıştırmaktan da uzak tutuyor.

Bol su için

Kışın kilo almanın bir diğer nedeni de az su içmek. Yanınızda mutlaka bir şişe su bulundurmaya özen gösterin. Dışarı çıktığınız zamanda çantanıza küçük şişe su koymayı unutmayın. 

Karbonhidrat yemekten kaçmayın

Karbonhidratlar doğru tüketildiği zaman korkmanıza gerek yok. Protein, lif ve karbonhidrat yönünden zengin sebzeleri, fasulye, nohut gibi baklagilleri ve süt ürünlerini beslenmenizden eksik etmeyin. Şekerli ve yağlı yiyeceklerden uzak durun. 

Tartılın

Düzenli olarak tartılıp kilonuzu kontrol edin. Tartıya çıkmaktan korkmak yerine gerçekleri öğrenip erken adım atmanız sizin için daha faydalı olacaktır.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0