Kilo aldıran vitaminler

Kilo almanın en sağlıklı yolu, vitaminlerden yararlanmaktır. İşte sizler için hazırladığımız kilo aldıran vitaminler...

Sağlıklı bir şekilde kilo almak istiyorsanız, vitaminlerden yardım alabilirsiniz. Sizler için kilo almanıza yardımcı olacak vitaminleri araştırdık.

İşte kilo almaya yardımcı olan vitaminler:

C Vitamini

Eğer aşırı hızlı metabolizma nedeniyle kilo alamıyorsanız daha fazla C vitamini tüketebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta C vitamininin vücut tarafından depolanmadığı için günlük olarak alınması gerektiğidir. Günlük olarak önerilen miktarın çok üzerinde C vitamini almanın mide bozukluklarına ve ishale neden olabileceğini unutmayın.

D Vitamini

Sağlıklı kemikler için kritik bir rolü olan D vitamini aynı zamanda özellikle hamile kadınlarda sağlıklı kilo almayı destekleyen vitaminler arasında yer alıyor. D vitamini kemik yapısını güçlendirdiği için kilo alma sürecinin önemli bir parçası olan düzenli egzersize karşı vücudun direncini arttırıyor.

Tiamin (B1 Vitamini)

Suda çözünen B vitaminlerinden biri olan tiamin, iştah açıcı özelliği ile kilo almayı kolaylaştırabilir. Tiamin bakımından zengin esmer pirinç, tam tahıllı ekmekleri ve eti beslenmenize ekleyerek bu vitaminden yararlanabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0