Ekmeksiz diyet olur mu?

Diyet yapmak denildiğinde herkesin aklına ilk olarak tatlı ve ekmeği kesmek geliyor. Peki ekmeği kesmek insan sağlığı için ne kadar doğru?

Son zamanlarda sık sık yapılan diyet hatalarının içerisinde ekmeksiz diyetler girmeye başladı. Ekmek yenilmediği zaman kilo vereceği düşüncesine kapılan kişiler ciddi rahatsızlıklar karşılaşıyor.

İnsan  vücudunun tahıllara ihtiyacı vardır. Ve birden bu tahılı kesmek yanlıştır. Tahıl tüketmemek ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Başta kolon kanseri olmak üzere diğer birçok hastalığın habercisidir. Ekmekten alınmayan besinleri tatlı ve meyvelerden almak da bilinen yanlışlar arasındadır.

Ekmeksiz diyetin zararları

Ekmeksiz diyet yapmak beyinde bulunan iştah almaçlarının sayısını çoğaltır. Diyet bittikten sonra ise karbonhidrat bağımlısı bir birey olursunuz. Bunun sonucunda ise  depresyon ve zihinsel yorgunluklar hissedilmeye başlar.

Diyet yapacak kişiler listelerine tam tahıllı ve çavdar gibi ekmekleri ekleyebilir. Bu ekmeklerin içerisindeki karbonhidrat seviyesi insan vücuduna yeterli olacak miktarda üretilmiştir.

Uzmanlar gün içerisinde harcanılan enerji kadar ekmek yenilmesinin tavsiye ediyor. Bir günde 6 dilim ekmeği öğünlere eşit şekilde dağıtarak tüketebilirsiniz.

Ekmeğin içinde bulunan B12 ve B grubu vitaminler alınmadığı zaman erken yaşlanma ve unutkanlık gibi cidde hastalıklara sebep oluyor.

yasemin.com

BİR YORUM YAPIN 0