Kilo vermek için 5 Akubası noktası neresidir?

Akubası, vücut boyunca dolaşan yaşam enerjisi kavramına dayanan geleneksel Çin tıbbı tekniğidir.

Bu teknik, vücudun bazı büyük organları ile bağlantılı olan birkaç basınç noktasıyla yapılır. Bu bölgelere basınç uygulamak birçok sağlık sorunlarının tedavisinde etkilidir. 

Akubası yöntemi zayıflamak içinde kullanılır. Vücuttaki bazı noktaları uyarmak, iştahınızı ve açlığınızı kontrol etmenize yardımcı olurken aynı zamanda da sindirim sisteminizi güçlendirir. İşleme başlamadan önce bölgeye hafif masaj yaparak başlayın ve ardından belirtilen süre boyunca baskı uygulayın.

1. Kulak noktası

Kulak noktası en büyük iştah kontrol noktalarından birisidir. Bu bölgeyi bulmak için başparmağınızı kulağınızdaki üçgen şekilli çıkıntıya koyun. Daha sonra çenenizi açıp, kapatın ve en fazla hareketin olduğu noktayı tespit edin. Bu noktaya günde 2 kez 1-3 dakika boyunca baskı yapın. 

Akubasıya göre kulaklar, eller ve ayaklar vücudun geri kalanında daha fazla enerji yansımasına neden olan bölgelerdir. Bu bölgelere baskı yapmak kilo verme hedeflerinize ulaşmak için en etkili yollardan biridir.

2. Üst dudak noktası

Bu nokta üst dudak ile burun arasındaki tam merkezde bulunur. Bu bölgeye günde 2 kez ya da endişeli ve aç hissettiğiniz zamanlarda 1-5 dakika boyunca basınç uygulayın.

3. Diz noktası

Bu bölge sindirim sistemini hızlandırırken adet dönemindeki rahatsızlıkları ve krampları da hafifletir. Bu bölge diz kapağının 5 santim altındaki hafifçe bacağın tam ortasından dışarı doğru olan yerdedir. İşaret parmağınızı kullanarak her gün bu noktaya iki dakika boyunca baskı uygulayın. 

4. Dirsek noktası

Bu noktayı bulmak için dirsek ekleminizden iç kısma doğru bir başparmak genişliği kadar uzaklaşın. Her gün iki dakika boyunca başparmağınızla bölgeye baskı uygulayın. Bu noktaya baskı uygulamak fazla vücut sıcaklığından ve nemden kurtulmanıza, bağırsak fonksiyonlarınızı arttırmanıza ve vücutta sıvı tutulmasını engellemeye yardımcı olur.

5. Ayak bilek noktası

Bu nokta ayak bileğinizi 5 santim üzerinde, bacağınızı iç kısmında bulunur. Her gün bir dakika boyunca bu bölgeye basınç uygulayın ve kademeli bir biçimde azaltın. Hamileyseniz bu bölgeye baskı uygulamaktan kaçının.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

Almanci 6 yıl önce

2. Nokta Epilepsi hastalrinda kullanilir! 3. Nokta asg abcakta saga Dogru ve sol bacakta sola Dogru disariya bakmalidir!