Yağ yakımını hızlandıran besinler nelerdir?

Göbek yağları kadın-erkek, genç-yaşlı herkeste görülen ortak bir problem haline geldi. Göbek yağları oluşurken sağlık sorunlarını da beraberinde getirir.

Göbek çevresinin erkeklerde 102 cm, kadınlarda ise 88 cm üstünde olması beraberinde kalp hastalıkları, Tip 2 diyabet, hipertansiyon ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarını getirir. 

Diyetisyen Merve Karademir, yağ yakımını hızlandıran besinleri açıkladı:

Avodako

Sağlıklı yağları tüketerek yağları yakmak mümkündür. Avokado da içeriğinde omega-9 yağ asidi bulundurur ve metabolizmayı hızlandırır, yağların enerjiye dönüşmesini destekler. Yüksek lif içeriğiyle de tokluk hissini artırır ve yeme ataklarını önleyerek kilo vermeye yardımcı olur. 

Acı biber

Acı biber içeriğindeki kapsaisin maddesi ile termojenik etki yaratır ve yağ yakımını hızlandırır. 

Tarçın

Tarçın kan şekeri dengesini sağlayarak tatlı isteğini azaltır. Kan şekerini iyi dengelediği için vücutta yağ depolamanın önüne geçerek yağ yakımını destekler.

Tam buğday ekmek

Günlük enerji yakıtının çoğu karbonhidrattan oluşur. Sağlıklı karbonhidrat olan tam buğday ekmeği ise B grubu vitaminlerinden zengin ve lif kaynağıdır. Tam buğday ekmek metabolizmayı hızlandırır, bağırsakları çalıştırır ve yağ yakımını destekler. Bunun yanı sıra beyaz ekmeğe göre yüzde 50 daha tok tutar. 

Süt ve süt ürünleri

Az yağlı süt ve süt ürünleri yağ yakımını destekler. Kalsiyum ve protein açısından zengin olan süt ürünleri günde 2-3 porsiyon tüketilebilir. 

Greyfurt

Greyfurt kan şekerini dengede tutar. C vitamini içeriğiyle de detoks etkisi yaratarak idrar söktürür. Günlük düzenli greyfurt tüketimi yağ yakımını destekleyerek kilo vermeye yardımcı olur. 

Kahve

Kahve enerji harcamasını artırarak metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur. Günde 2-3 fincan Türk kahvesi tüketmek lipolizisi yani yağ yakımını artırarak yağ depolarını boşaltır. 

Yumurta

Yumurta, vücut için gerekli ve vücudun üretemediği aminoasitleri içerir. Sindirilebilirliği yüksek olan yumurta, kaslar içinde çok önemlidir, uzun süre tok tutar ve yağ yakımını destekler. 

Yulaf

Lif açısından zengin olan yulaf, betaglukan adlı çözünür lif içeriğiyle tok tutar ve sindiriminin uzun olmasıyla yak yakımına yardımcı olur.

Badem

Protein kaynağı ve tekli doymamış yağlardan zengin olan bademin yağ yakıcı özelliği bulunur. Günlük düzenli olarak 5-6 adet badem tüketmek bel çevresini inceltir. 

BİR YORUM YAPIN 0