Kilo vermenin en kolay hali: Listesiz diyet

Fit bir vücut için yapmanız gereken tek şey yeterli ve dengeli beslenmektir. Diyet listelerine bağlı kalmadan kilo verebilirsiniz.

Fazla kilolarınızdan kurtulmak ve ideal kilonuzu ömür boyu korumak için diyet yapmanıza gerek yoktur. Yeterli ve dengeli beslenerek ideal kilonuzu koruyabilirsiniz. 

Besinleri yavaş çiğneyin

Zamanınız yoksa bile tabaktaki yemekleri hızlı yemeyin. Ana öğün yemekleriniz en az 15-20 dakika sürmesi gerekir.

Her öğünden önce su için

Her gün 1.5-2 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin. Gün içinde düzenli olarak tükettiğiniz su metabolizmayı hızlandırır.

Sebzeye ağırlık verin

Mutlaka sebze ağırlıklı beslenmeye dikkat edin. Böylece hem bağırsaklarınızın hızlı çalışmasına yardımcı olur, hem de daha az kalori tüketmiş olursunuz.

Porsiyonlarınızı küçültün

Meyvede bir porsiyon derken aklınıza dolu bir tabak gelmesin. Bir porsiyon meyve 50 kaloridir. Yarım muz, bir tane mandalina, yarım elma...

Tatlılara ambargo koyun

Gün boyu enerji ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Sonucunda beynimiz tatlıya muhtaç kalabiliyor. Haftada 1 en fazla 2 defa tüketmek daha sağlıklıdır. Çünkü tatlı yediğinizde 300-350 gibi yüksek kaloriye sahip olursunuz. Kan şekeriniz hızla yükseldiği için de yarım saat içinde tekrar acıkabilirsiniz.

 
Mermer desenli fincanlar moda oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Mermer desenli fincanlar moda oldu!
Bensu Soral düğün hazırlıklarına başladı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Bensu Soral düğün hazırlıklarına başladı mı?

BİR YORUM YAPIN 0