Lahana kürünün faydaları nelerdir? Lahana kürü nasıl yapılır? Zayıflatır mı?

Lahana düşük kalorisi, zengin besin değerleri ve vitaminleri sayesinde başta Karadeniz bölgesi olmak üzere her bölgenin severek tükettiği bir besindir. Sağlığa faydası ise oldukça fazladır. En dikkat çekici özelliği ise lahana kürü dediğimiz lahana suyudur. Zayıflamanın bir numaralı formülü olan lahana kürü nasıl yapılır? Lahana kürünün faydaları nelerdir?

Lahana suyu lahananın pişirilmesiyle elde edilir ve elde edilen su, çok zengin vitamin ve mineral kompleksi içerir. Böylece lahana suyu birçok hastalığa engel olduğu gibi genel anlamda sağlığın korunmasına yardımcı olur.

Lahana suyu zayıflamak için de çok iyi bir formüldür. Bu şifalı bitkinin suyu ile zayıflamanın dışında, selülitlerden kurtulmak, sağlıklı ve sıkı bir vücuda kavuşmak da mümkündür. Sağlıklı ve çabuk bir şekilde forma girmek, zayıflamak için bu bitkinin suyu belirtilen ölçülerde düzenli olarak tüketilmelidir. Bu su sayesinde kilolar artık dert olmaktan çıkacak ve istenilen kiloya erişmek kolayca mümkün olacaktır.

Lahananın içerdiği en önemli maddeler kükürt, klor ve iyottur. Bunu içermesi sebebiyle suyu içildiğinde bağırsaklarda bulunan artık maddelerin atılmasını sağlar ve mukozayı temizler. İçildikten sonra eğer gaz problemi yaşanıyorsa bunun sebebi bağırsaklardaki mukozaya yapışmış artıkların atılmasını sağlarken ortaya çıkan gazlardandır.

Lahananın besin değerleri nelerdir?

Lahananın 100 gramında 25 kcal kalori bulunmaktadır. Lahana bol miktarda diyet lifi, protein, flotlar, niasin, pridoksin, riboflavin, tiamin, C ve K vitaminleri içerir. Sodyum ve potasyum açısından da zengin olan lahana aynı zamanda kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor ve çinko içermektedir.

Lahana Suyunun faydaları nelerdir?

  • Lahana suyu içerdiği klor ve kükürt sayesinde etkili bir bağırsak temizleyicidir ve bağırsak sağlığı için ciddi önem taşımaktadır. Bu özelliği sayesinde kolitin hastalığını tedavi edebilir.

  • Lahana suyu zayıflamayı sağlar.

  • Selülitleri eritir.

  • Kolon kanserine karşı korur.

  • Vücudu toksinlerden arındırır.

  • Kolestrolü düşürür.

  • Lahana suyu iltihap kurutmada etkilidir. Cilt ve deri iltihaplarını kurutur.

  • Anemi hastalığına iyi gelir kansızlığı giderir.

  • Birçok sağlık uzmanı bünyedeki östrojen metabolizma sürecini hızlandırdığını ve meme kanseri, akciğer kanseri, prostat kanseri, mide kanseri ve kolon kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini azalttığını savunmaktadır.

  • 15 gün boyunca günde 1 bardak lahana suyu tüketimi hem kalp ve damar sağlığının korunmasını sağlar hem de hastalıklarla mücadele için savunma sistemini güçlendirir.

  • Kanın temizlenmesini sağlar ve damar tıkanıklığını giderir.

  • Lahana suyu göz sağlığını korur.

  • Lahana suyu cilt sağlığını da korur. Lahana suyu ile cilt yıkanabilir. Lahana suyuna limon katılarak cilde uygulanması daha fazla verim alınmasını sağlar. Akne ve siyah lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Kırışıklıkları giderir ve cilde doğal bir parlaklık ve esneklik kazandırır.

lahana kürü zayıflatır mı

lahana kürü zayıflatır mı

  • Lahana suyu saç sağlığını da korumaktadır. Lahana lapa olarak saçlara uygulanabileceği gibi kaynatılarak suyu da saçlara uygulanabilir. Bu uygulama sağlıklı, yumuşak ve parlak saç sahibi olmamıza yardımcı olur. Bunun dışında saçların dökülmesine ve daha hızlı uzamasına yardımcı olur.

  • Astım, bronşit ve baş ağrısı yaşayan kişilerin sorunlarına cevap veriyor ve sorunları gideriyor.

  • Yorgunluğu giderir, enerji verir.

  • Mide ülserini tedavi eder.

Lahana kürü nasıl yapılır?

Malzemeler;

  • 1 litre su

  • 10-12 yaprak lahana

Lahana suyunu hazırlamak için öncelikle bir litre su bir kabın içerisine alınıp ocağın üzerine yerleştirilir. Su kaynama noktasına geldiğinde 10-12 yaprak lahana, suyun içerisine ilave edilip kaynatılır. Yaklaşık olarak 6-7 dakika kadar haşlanan yapraklar suyun içerisinden alınır ve su bir içme kabına ilave edilir.

Lahana kürü ne kadar tüketilmelidir?

Bitkinin hazırlanan suyu, 5 gün boyunca tüketilmeli, 4 gün ara verilmeli ve 5 gün tekrar tüketilmelidir. Bu şekilde kolaylıkla toksinlerden arınmak ve zayıflamak mümkündür. Yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra içilmelidir.

Lahana kürünün zararları nelerdir?

Lahananın sağlık açısından herhangi bir zararı olduğuna dair bir bilgi yoktur. Bazı sağlık uzmanları guatr hastalarının tüketmemesi gerektiğini savunmaktadırlar.

Lahananın aşırı tüketimi su kaybına neden olabilir. Etkili bir idrar söktürücü olan lahana suyu fazla tüketildiğinde idrar yollarında tahrişe neden olabilir. Aynı şekilde ishal sorunu yaşayan kişilerin lahana suyunu geçici olarak tüketmemeleri önerilir.

BİR YORUM YAPIN 3

Ômer sağlamòmer 1 yıl önce

Gerçekten faydalı. Dış iltihabına iyi geldi.

Ômer sağlam 1 yıl önce

Eşim lahana sarması için lahana yapraklarını haşlamış suyu kay kavanoza koymuş. Sorduğumda şifalı dedi araştırdım.diş iltihabını iki içmede iyileştirdi.şaka yapmıyorum.

Neziha 2 yıl önce

Cok guzel bilgiler