Kilo vermekte zorlananlar için 4 mucize besin

Sindirim sorunu yaşayanlar ve metabolizması yavaş çalışanlar için kilo vermek bir sorun haline gelse de birkaç besinle bu sorun çözülebilir. İşte kilo vermeyi kolaylaştıran 4 besin...

Genelde zayıflamak için yemek yememek gerektiği düşünülse de, sağlıklı yiyeceklerle hızlı kilo vermek mümkün. Lif ağırlıklı beslenerek ve karbonhidrat, yağ oranını iyi ayarlayarak istediğiniz kiloya kolayca ulaşabilirsiniz. İşte zayıflamanıza yardımcı olacak 4 mucize besin:

1.Kefir

Bağırsak dostu bir besin olan kefir, sindirim sistemini düzenler ve bağırsakları çalıştırır. Şişkinlik hissini giderir. İştah kesen özelliği sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlar. Ayrıca süt ve yoğurda oranla daha kolay sindirilir.

2.Kuru erik

Diyet listelerinde sıkça tercih edilen kuru erik, güçlü antioksidan özelliği gösterir. Vücudu hastalıklara karşı korurken hızlı bir şekilde kilo vermenizi de sağlar. Lifli yapısı sayesinde uzun süre tok tutar ve vücuttaki yağ emilimini önler.

3.Tarçın

Kilo vermeye yardımcı baharatlar arasında ilk sırada yer alan tarçın, kalorisi düşük olmasına rağmen açlık hissini bastırır. Mide ve bağırsak problemlerine iyi gelir. Çay şeklinde tüketildiğinde sağlıklı ve hızlı kilo vermenizi sağlar.

4. Yulaf 

Yulaf yüksek posa içeriği sayesinde bağırsakları çalıştırarak kabızlığı ve şişkinliği giderir. Ani açlık krizlerini önler ve lifli yapısı sayesinde iştahı kapatır. Kahvaltıda ve ara öğünlerde sütle ve yoğurtla tüketilebilir.

Çene ağrısı neden olur? Tedavisi nasıl?

İLİŞKİLİ HABER

Çene ağrısı neden olur? Tedavisi nasıl?
Doğal botoks maske tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Doğal botoks maske tarifi
Aleyna Tilki'den 2 milyon liralık imza!

İLİŞKİLİ HABER

Aleyna Tilki'den 2 milyon liralık imza!
İştah açan besinler

İLİŞKİLİ HABER

İştah açan besinler
Ramazan'a özel egzersiz programı

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan'a özel egzersiz programı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0