Ramazan'a özel egzersiz programı

Ramazan ayında iftardan sonra uygulayacağınız egzersizler sayesinde hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz. İşte Ramazan ayına özel egzersiz programı...

Ramazan ayında, gündüzleri hareketsiz geçirmek ve iftarda normalden daha kalorili besinleri tüketmek kilo almanıza neden olabilir. Ancak Ramazan ayına özel beslenme düzeni ve egzersizler sayesinde bu problemden kurtulabilir hatta fazla kilolarınıza veda edebilirsiniz.

İşte Ramazan ayına özel egzersiz programı:

- İftardan 1-2 saat sonra spor yapılmalıdır ve antrenman süreleri kısa tutulmalıdır.

- Ramazan ayı boyunca ağır egzersizler ve hareketlerden uzak durulmalıdır. Çünkü ağır egzersizler vücuttaki su kaybını azaltarak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

- Egzersiz için spor salonu tercih edecekler; fazla enerji harcamayacak aktiviteleri, salon sporu yapamayanlar ise iftardan sonra hafif tempolu yürüyüşleri tercih edebilir.

- Spor yapılan ortamda; nem ve sıcaklık düşük, hava akımı ise yüksek olmalıdır.

- Egzersizden yarım saat sonra, sebze ve meyve grubundan ara öğün yapılmalıdır. Ayrıca gün içerisinde vücut susuz kalacağı için bol miktarda su tüketilmelidir.

- Sakatlanmaları önlemek amacıyla spor ya da yürüyüş öncesi ısınma hareketleri yapılmalı ve uykusuzken yoğun egzersizler kesinlikle yapılmamalıdır.

Kilo vermekte zorlananlar için 4 mucize besin

İLİŞKİLİ HABER

Kilo vermekte zorlananlar için 4 mucize besin
Egzersizde doğru bilinen yanlışlar

İLİŞKİLİ HABER

Egzersizde doğru bilinen yanlışlar
Oruç tutarken metabolizmayı hızlandırmanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Oruç tutarken metabolizmayı hızlandırmanın yolları
Ramazan'da diyet uygulayanlara tavsiyeler

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan'da diyet uygulayanlara tavsiyeler
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0