Porsiyon kontrolü kilo verdirir mi?

Porsiyon kontrolü yaparak, kolay bir şekilde kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte porsiyon kontrolü ile kilo vermenin yolları...

Kilo verme sürecinde doğru yemeği yemek kadar doğru miktarda yemek de oldukça önemlidir. Porsiyon kontrolü; ne kadar sürede, ne kadar kilo vereceğinizin en etkili belirleyicisidir. Her gün tükettiğiniz sağlıklı besinlerin bile kalori sayısını takip etmeniz gerekir. Ayrıca porsiyon kontrolü sadece kilo vermenizi değil, obezite kaynaklı hastalıklardan, diyabetten ve insülin direncinden de korunmanızı sağlayacaktır. 

PORSİYON KONTROLÜ KİLO VERDİRİR Mİ?

Porsiyon kontrolünü yapmak öncelikle markette, aldığınız her besinin kalori değerine bakmakla başlar. Her gıdada, porsiyon başına alınan kalori miktarı değiştiği için, etiketini iyi incelemeniz gerekir. Kilo vermek isteyenler, etikette belirtilen porsiyon boyutunun biraz daha altını tüketerek başlayabilirler. Örneğin; 28 yaşında, 1.67 cm boyunda ve 74 kilo olan, orta düzeyde hareketliliğe sahip bir kadının bir günde alması gereken kalori miktarı en fazla 1700'dür. Sizde bir uzmana danışarak gün içerisinde almanız gereken kalori miktarını öğrenerek, yediğiniz besinlerin miktarını ona göre ayarlayabilirsiniz.

PORSİYON KONTROLÜ YAPMANIN YOLLARI

- Her yemeğe su içerek başlayın.

- Düşük kalorili gıdalar tüketmeye özen gösterin.

- Rafine karbonhidratları ve işlenmiş gıdaları tüketmeyin.

- Şeker oranı yüksek meyveleri tüketirken, miktarına dikkat edin.

- Yemek yerken yavaş olmak, aşırı yemeye engel olur. Bu nedenle yemeğinizi 20 dakikadan önce bitirmeyin.

Ramazan'da kilo verdiren alışkanlıklar

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan'da kilo verdiren alışkanlıklar
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0