İsot diyeti nedir? İsot diyeti nasıl uygulanır?

Ünlü şarkıcı İdo Tatlıses'in uyguladığı diyet olarak gündeme gelen İsot diyeti, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bizde sizler için İsot diyeti hakkında merak edilenleri araştırdık.

Şanlıurfa ile özdeşleşen acı bir baharat olan İsot, zayıflamaya yardımcı olması ve sağlığa olan faydaları ile gündem de. Uzmanlar, isotun yağ yakımını hızlandırdığını, bununla beraber fazla kilolardan kurtulmanızı sağladığını söylüyor. Son günlerde İbrahim Tatlıses'in oğlu İdo Tatlıses'in fazla kilolarından isot diyeti ile kurtulduğunu söylemesi de bu diyete olan merakı artırdı. Peki, isot diyeti nasıl yapılır? İsot diyeti gerçekten zayıflatır mı? İşte çok merak edilen bu soruların cevapları...

Özellikle çiğ köftenin içine konulan isot, doğu mutfağı için vazgeçilmez bir baharat. Yapılan araştırmalarla sağlığa olan faydaları ve yağ yakımına yardımcı olduğu kanıtlanan isotla kolaylıkla zayıflayabilirsiniz. İsot, anti-oksidan ve anti-aging özellikleri sayesinde vücutta bulunan fazla yağın erimesine ve ödemin atılmasına yardımcı oluyor. 

İsot diyeti yaparken diğer diyet türlerinde olduğu gibi kalorili ve şekerli gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Bağırsaklarınızın daha doğru çalışması için içtiğiniz çorbanın içine isot koyabilirsiniz. Ara öğünlerde yediğiniz salataların içine bol yeşillik ve isot koyarak tokluk hissini sağlayabilirsiniz. 

İsot, diyetini uygularken neredeyse isotu yanınızdan ayırmamanız gerekir. Gün içinde tükettiğiniz hemen hemen her gıdanın içine isot ekleyebilirsiniz. Ancak uzmanlar isot diyeti yaparken tuz kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini normal zamanda kullanılan tuz miktarından daha az tuz kullanılması gerektiğini vurguluyor. 

 

Yürüyüşle bacaklar ne kadar sürede incelir?

İLİŞKİLİ HABER

Yürüyüşle bacaklar ne kadar sürede incelir?
Diyet yapmadan kilo vermek mümkün mü?

İLİŞKİLİ HABER

Diyet yapmadan kilo vermek mümkün mü?
En farklı kurabiye tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

En farklı kurabiye tarifleri

BİR YORUM YAPIN 0