Kilo verdiren sebzeler hangileridir?

Yaz aylarında yapılan diyetler sayesinde her ne kadar kilo verilse de vücut vitaminlerini kaybederek zayıf düşebiliyor. Böyle bir durumla karşılaşmamak için besin değerleri yüksek sebzeler tüketmek gerekiyor. Bizde sizler için kilo verdirirken sağlıklı kalmanızı sağlayan sebzeleri derledik.

Pek çok insan kışın aldığı kiloları verebilmek için yaz aylarından diyet yapar. Ancak havaların sıcak olması ve aşırı terleme birde yetersiz beslenmeyle birleşince halsizliğe neden olur. Sizde aç kalmadan ve halsizliğe yenik düşmeden diyet yapmak istiyorsanız size önereceğimiz sebzeleri bol bol tüketmelisiniz. 

LAHANA 

İçerisinde B,C ve E vitaminlerini barındıran lif bakımından zengin lahana diyet yaparken tüketilmesi gereken sebzeler arasında. Bağırsak kanserini önleyen bununla birlikte potasyum açısından zengin olan lahana, aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı oluyor. 

SOĞAN

Soğanın insan sağlığına olan faydaları saymakla bitmiyor. Kemikleri güçlendiren, kalp hastalıklarına, romatizmaya ve mide sorunlarına iyi gelen soğanı, diyet yaparken de rahatlıkla tüketebilirsiniz. 

SARIMSAK 

Metabolizmayı en çok hızlandıran besinler arasında bulunan sarımsak aynı zamanda yağları kolaylıkla yakılmasını da sağlıyor. Bunlarla birlikte sarımsak, kanın pıhtılaşmasını önlüyor ve bedeni kalp damar hastalıklara karşı koruyor. 

BROKOLİ 

Her ne kadar çok sevilmese de sebzelerin arasından en büyük kanser düşmanı brokolidir. Uzmanlar, diyet yapanların brokoliyi buharda haşlayarak yemelerini öneriyor. Ayrıca brokoli, kalsiyum, potasyum, selenyum, A,B ve C vitaminlerini içeriyor. 

PIRASA 

Özellikle çorba olarak tüketildiğinde beden sağlığına pek çok fayda sağlayan pırasa, zayıflamak isteyenlerinde en çok tercih ettikleri sebzelerden biri. Mide ve bağırsak sistemi üzerinden önemli etkileri olan pırasa, demir ve fosfor açısından da oldukça zengindir. 

ISPANAK 

Koyu yapraklı sebzeler içerisinden demir bakımından en zengin olan ıspanaktır. Yağların sindirilmesi için gerekli olan pek çok enzim ıspanakta bulunur. 

 

 

 

Avokado diyeti nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Avokado diyeti nasıl yapılır?
Anadolu motif modası

İLİŞKİLİ HABER

Anadolu motif modası
Çiğ köfte diyeti nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çiğ köfte diyeti nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 1

Esma 5 yıl önce

Ama hep kış sebzesi bunlar nerden bulacaz bu mevsimde lahana brokoli

Toplam 4 beğeni