Peynir kilo aldırır mı? 1 dilim peynirin kalorisi ne kadardır?

Kahvaltı sofralarının bir numaralı yiyeceği olan peynirin birçok çeşidi bulunmaktadır. Peynir çeşitlerden hangisi diyet listelerine daha uygun sizler için araştırdık. İşte detaylar...

Kahvaltılarımızın favorisi peynir, kahvaltılarda muhteşem lezzetiyle vazgeçilmez bir besindir. Yediğimiz gıdaların içinde bulunan değerler ne kadar olursa olsun mutlaka her şeyi ölçülü tüketmek gerekiyor. Birçok çeşidi bulunan peynir, özelliklerine göre içinde bulunan yağ miktarı da değişmektedir. En çok merak edilen şey; çok severek tüketilen peynirin diyetteyken ne kadar ve hangisinin tüketilmesi gerektiğidir.

Çok tuzlu olan peynirler en çok kilo aldıran peynirlerin başında geliyor. Tuzlu olan peynirleri diyet yaparken tüketmemek gerekir. Yağ oranın yüksek olması sebebi ile yağlı peynirleri tercih etmek yerine az tuzlu ve az yağlı peynirleri tercih edebilirsiniz. Peynir, içinde A ve E vitaminlerini içeren sağlık açısından oldukça önemli bir gıdadır. Aynı zamanda kalsiyum ve potasyum deposudur.

Tüketirken ilk dikkat edilmesi gereken şey; peynir çeşidinin içinde bulunan yağ ve tuz oranıdır. 100 gram olan peynirde yaklaşık 40 gram yağ bulunmaktadır. 100 gram peynir yediğiniz takdirde bu da yaklaşık 409 kaloridir. Bu yüzden yiyeceğiniz miktarı doğru ayarlamanız gerekiyor. En fazla iki kibrit kutusu kadar peynir tüketmeniz daha doğru olacaktır. Yaklaşık 60 gram gibi bir orana denk geliyor. Ayrıca az tuzlu ve az yağlı peynir tercih edildiği takdirde kilo alma durumu engellenebilir.

Kepek ekmeği zayıflatır mı? Kepekli ekmek kaç kalori?

İLİŞKİLİ HABER

Kepek ekmeği zayıflatır mı? Kepekli ekmek kaç kalori?
Takım elbise modası

İLİŞKİLİ HABER

Takım elbise modası
Göz çevresindeki kırışıklıklardan kurtulmak için ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Göz çevresindeki kırışıklıklardan kurtulmak için ne yapılmalı?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0