Diyet yapanlar ne yiyebilir?

Diyetteyken nefsinizi zorlayan başlıca yemekleri diyete uygun halleriyle sizler için ele aldık. Çay saatlerinin yanına gidecek enfes bir kek ile atıştırmalık olarak tüketeceğiniz portakallı ve naneli yoğurt ile beraber gofretli pudingin yapılışını okumak için haberimizi okuyabilirsiniz. İşte diyetteyken yenilebilecek en leziz tarifler...

Diyet yapmaya karar verdiyseniz vücudunuzu tanıyıp ona göre bir beslenme programı oluşturmak atacağınız en doğru adımdır. Karbonhidratlı yiyecekleri sınırlandırıp, hazır gıdadan kaçınmalı ve mümkün olduğu kadar yağ ile şekerden uzak durmak gerek. Bizde diyete uygun bir şekilde sağlıklı beslenmenizi sağlayacak kilo verdirici 3 tarifi sizler için derledik. Hem lezzetli hem de diyet bozdurmayan 3 enfes tat...

ŞEKERSİZ KEK TARİFİ

Malzemeler:

- 1 adet yumurta

- 1 çay bardağı süt

- 1 su bardağı çiğ fındık

- Kuru meyve

- 1 paket kabartma tozu

- 1,5 büyük çay bardağından bir miktar eksik tam buğday unu

- 1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:

Kuru meyvelerin taze kalması için bir müddet suda beklettikten sonra fındıkları mutfak robotuna atın. Fındığın yağı çıkacağı için kek için ekstra yağ koymanıza gerek yok.

Ardından tüm malzemeleri de robottan geçirdikten sonra isteğe göre 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi dökebilirsiniz. Ortaya çıkan karışımı muffin kaplarına dökün ve 180 derecelik fırında 20- 25 dakika pişirin.

PORTAKALLI VE NANELİ YOĞURT

Malzemeler:

- 6 yemek kaşığı yağsız yoğurt

- 1,5 çay kaşığı bal

- 1 tane iri portakal

- 4 tutam ince kesilmiş nane yaprağı

Yapılışı:

Portakalın kabuklarını çıkartın ve dörde bölerek çapraz dilimleyin. Yoğurt ve balı beraber karıştırın. Ardından portakal dilimlerinin üstüne yoğurdu ekleyin. Üzerinde nane yapraklarını gezdirin.

MUZLU GOFRETLİ PUDİNG

Malzemeler:

- 2 su bardağı yağsız süt

- 1 paket yağsız şekersiz vanilyalı puding

- 24 tane vanilyalı gofret

- 2 tane dilimlenmiş muz

- Krem şanti

Yapılışı:

Boş bir kasenin içinde 2 dakika süt ve pudingi çırpın. Kare tepsinin içine gofretleri yerleştirin ve üzerine muz dilimlerini tabaka halinde yayın. Üzerine puding döküp örtü ile kapatın. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra krem şanti ile süsleyip tüketin.

En iyi hipoalerjik maskaralar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

En iyi hipoalerjik maskaralar nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 5

bize her yer cizre 4 yıl önce

kim istemez ki

bize her yer cizre 4 yıl önce

kim istemez ki

sanane 4 yıl önce

kim istemez

Hatice 5 yıl önce

Ben kilo vermek ister

Toplam 1 beğeni

sanane 4 yıl önce

kim istemez

Toplam 0 Beğeni