Zencefil ile zayıflama yöntemi nedir? Yağ yakıcı ve incelten zencefil çayı tarifi

İnsan vücudu için sağladığı katkıların yanı sıra bitkisel ilaç olarak bile tüketilen zencefilin aynı zamanda diyet dostu olduğunu biliyor muydunuz? Doğal yollarla yağları çatır çatır yakan zencefil ile çok kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz! Fit bedeni korumak için zencefil ile zayıflama yöntemi nedir? Kilo verdiren zencefil çayı nasıl yapılır? Toz zencefil ile sağlıklı kilo vermenin püf noktaları...

Çeşitli kaynaklardan araştırarak keşfettiğiniz diyetleri denemiş olmanıza rağmen istediğiniz kiloyu veremediyseniz, son derece sağlıklı ve doğal yollardan olan zencefille zayıflama metodunu mutlaka uygulamalısınız. Genelde mide bulantısı ya da grip, öksürük gibi rahatsızlıkları geçirmek için tüketilen zencefil, sağlık alanında olduğu gibi diyette de oldukça etkili besinlerden biridir. Hızlı zayıflatan şok diyetlerin bir süre işinize yaradığını düşünseniz bile kısa zamanda verdiğiniz kiloları tek tek alma ihtimaliniz epey yüksektir. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca sağlıklı bir şekilde kilo vermek için yağ yakıcı besinler tüketilerek kilo verimi desteklenebilir. Yavaş ama sağlam adımlarla uygulayabileceğiniz zencefil diyeti ile kendinizi mutlu edebilirsiniz! Peki zencefil ile nasıl zayıflayabilirsiniz? Yağ yakıcı ve inceltici zencefil suyu nasıl hazırlanır? Zencefil tüketerek sağlıklı kilo vermenin yolları...

ZENCEFİL NEDEN ZAYIFLATIR?

Zencefil

Zencefil

Sağlıklı ve doğal yağ yakıcı vazifesi üstlenen zencefil, tıpkı spor egzersizleri yaptığınızda vücudunuzda oluşan ısınma gibi sıcaklık sağlayarak yağları çatır çatır eritme imkanı sağlıyor. Kilo vermek için yağ yakımını hızlandırmalı ve düzenli bir şekilde egzersiz yapmaya devam etmelisiniz. Bu ikisi uygulandığı zaman zencefil ile kilo verdiğinizi çok kolay bir şekilde fark edebilirsiniz...

Zencefil tüketen ile tüketmeyen kişiye baktığımızda zencefil kullanan kişinin devamlı tuvalete çıkması zencefilin kilo verdirici etkisinin bir göstergesidir. Vücutta biriken ödem ile beraber yağ yakımı da hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşmektedir.

Özellikle de çayını içtiğiniz zaman hararetlenip terler ve daha sonrasında sindirim sisteminizin hızlı çalıştığınızı görürsünüz. Zencefili gündüz değil de akşam yemeğinden önce tüketirseniz, iştahınızı kapatarak fazla yeme isteğinizi önlemiş olursunuz. 

TOZ ZENCEFİL İLE KİLO VERME YÖNTEMİ

toz zencefil ile zayıflama

toz zencefil ile zayıflama

Pek çok hastalığın şifasında oldukça popüler bir bitki olan zencefil, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Zencefilin toz halini kullanarak kilo vermek istiyorsanız yapacağınız şey çok basit!

Yarım fincan taze zencefil kökünü güzelce rendeleyin. Daha sonra tencerede su kaynatıp çay poşeti işlevini görecek beze zencefili koyup poşeti suya koyun. 5 dakika demlenmesine izin verin. Ortaya çıkan suyu vücudunuza sürüp sıcak iken havlu ile sarın. Soğudukça aynısını yapın ideal olanı  2-3 saat içinde haftanın 2 veya 3 kere yapın.

NOT: YAŞLILAR VE HAMİLELER YAPMAMALIDIR!

ZENCEFİL KİLO VERMEK İÇİN NASIL TÜKETİLMELİ?

zencefil ile zayıflama

zencefil ile zayıflama

Kilo verme sürecinde deneyebileceğiniz birçok zencefilli tarif arasında en etkilisinin ve kolay hazırlananın zencefilli çay olduğunu bilmenizi isteriz. Metabolizmayı hızlı bir şekilde hareketlendiren zencefil çayının yanında yoğurtlu bir karışım tüketmek hem karnınızı doyuracak hem de karnınızı tok tutacaktır. Zencefilin keskin tadını bal, limon ve tarçın ile kırıp zencefil diyetini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlayabilirsiniz.

HIZLI VE SAĞLIKLI ZAYIFLAMANIN FORMÜLÜ: YAĞ YAKICI ZENCEFİL ÇAYI TARİFİ

zencefil çayı ile zayıflama

zencefil çayı ile zayıflama

Yağ yakımını kolaylaştıran ve inceltmesi nedeniyle tercih edilen zencefil çayı kürü ile kısa zamanda kilolarınıza elveda diyebilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan zencefil çayı ile formunuzu koruyup kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

İşte zencefilli çayın tarifi...

zencefil çayı tarifi

zencefil çayı tarifi

MALZEMELER

- 4 tane limon
- 5 cm taze zencefil
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı acı biber
- 4 litre su

YAPILIŞI

4 litreye tekabül eden 16 su bardağı suyu tencerede kaynatın. Daha sonra 4 adet limonun suyunu ilave edip taze zencefili rendeleyip suyu içine atın. Son işlem olarak kırmızı acı biberi de ekleyip, yaklaşık 15 dakika kaynatın.

Dilerseniz karışımı tatlandırmak için bal ekleyebilirsiniz. Sabah aç karna 1 bardak tüketin. Günde 2 litre su tüketerek 1 saat yürüyüş yaparak daha etkili hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Düşük kan şekeri (Hipoglisemi) belirtileri nelerdir? Kan şekeri düşmesine ne iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Düşük kan şekeri (Hipoglisemi) belirtileri nelerdir? Kan şekeri düşmesine ne iyi gelir?
Deri tayt temizliği nasıl yapılır? Deri tayt bakımı hakkında...

İLİŞKİLİ HABER

Deri tayt temizliği nasıl yapılır? Deri tayt bakımı hakkında...

BİR YORUM YAPIN 8

Fatoş 3 yıl önce

Bunu emziren annelerde içebilirim bilgi vere bilirmisiniz

Novça 3 yıl önce

Zencefilli çay zayıflatırmı

Toplam 2 beğeni

Aysun 3 yıl önce

Zencefil sac dökülmesine iyi gelirmi

Toplam 2 beğeni

Arzu 4 yıl önce

Ben zencefil limon tarçın çayı içiyorum ama günlük hazırlanıyor diye biliyorum taze taze gerçekten harika yağ yakıcı ve ödem attırıcı Bir çay bol su ve spor ile birlikte

Toplam 11 beğeni

Songül 4 yıl önce

Evet günlük taze yapmak en iyisi. Siz toz mu kullanıyorsunuz?

Toplam 6 Beğeni

DEFNE 4 yıl önce

Her sabah aç kana 1bardak içmemiz gereken zencefilli sudan başka içmeyecekmiyiz? gün içerissinde 2litre su normal sudanmı içmemiz gerekiyor

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun