Neden laktozsuz süt içmeliyiz?

Süt içmeyi seven fakat içtiği zamanda rahatsızlık yaşayanlara müjde! Hafif olması özelliğiyle tercih edebileceğiniz laktozsuz sütün birçok faydası ortaya çıktı. Peki, laktozsuz süt zayıflatıyor mu? Laktozsuz sütün diğer sütlerden farkı ne? İşte yanıtı...

Tam anlamıyla kalsiyum ve potasyum deposu olan süt, sağlık açsısından son derece faydalı bir içecektir. Ancak bazı insanlar, severek içtikleri halde süt içtikten sonra sindirim sorunu yaşarlar. Bu sorunun çaresi ise laktozsuz süt.

Laktoz, sütün içindeki süt şekeridir. Laktozsuz süt ise laktozun, süte laktaz enzimi  eklenmesiyle parçalanmış, glikoz ve galaktoza dönmesidir. Laktozsuz süt, süt şekerini daha minik parçalara ayırdığından dolayı tadı diğer sütlere göre daha tatlısıdır. 

LAKTOZSUZ SÜT ZAYIFLATIR MI?

Kilo vermek isteyen kişiler için etkili bir besin takviyesi olan laktozsuz süt, egzersiz yapmadan önce ya da sonra içildiğinde tok tutarak yağ yakımını kolaylaştıracaktır.

Yağ yakımının dışında göbek ve beldeki yağların erimesinde de yararlı olan laktozsuz süt, yapı itibariyle en hafif sütlerden olduğu için sindirimi de kolay olur. Uygulanan diyet programlarının ara öğünlerinde tüketilen laktozsuz süt, kilo vermeyi kolaylaştıracaktır.

Koşu bandı ile hızlı zayıflamanın incelikleri

İLİŞKİLİ HABER

Koşu bandı ile hızlı zayıflamanın incelikleri
İstanbul'da kahve içilebilecek en güzel yerler

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da kahve içilebilecek en güzel yerler

BİR YORUM YAPIN 1

Mily 3 yıl önce

Hiçbir şey yok ben ne işe yaradığını sormadım nasıl yapıldığını sordum

Toplam 9 beğeni