Diyet tatlı nasıl yapılır? Kilo aldırmayan en fit ve kolay tatlı tarifleri

Diyetinizi bozmadan gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz lezzetli ve kolay tatlı tarifleri ile kendi kendinizi mutlu edebilirsiniz! Düşük kalorili malzemelerden oluşan sağlıklı tariflerle hem iştahınızı kesebilir hem de tatlıya olan düşkünlüğünüzü sağlıklı yoldan karşılamış olursunuz. Evde yapılabilecek kolay ve pratik kilo aldırmayan tatlılar...

Fazlalık kilolarınız aniden gelen tatlı isteklerini bastırmaya yetmiyorsa üzülmeyin bununda çaresi var. Özellikle de adet döneminde gelen çikolata gibi tatlı istekleri kontrolsüz bir şekilde tüketildiği zaman kilo aldırmaya müsait hale gelebiliyor. Masum gibi görünen ama içerisinde geçen kalorisi yüksek malzemelerin neden olduğu kilolarla daha sonradan başa çıkmak istemiyorsanız, evinizde sağlıklı ve diyete yardımcı tatlılarla kendinizi yatıştırabilirsiniz. Ev yapımı sağlıklı tariflerle hazırlayacağınız tatlıları sevdiklerinize de ikram ederek lezzetin doruğunu zirveye çıkarabilirsiniz. Diyetteyken tüketeceğiniz tatlılarda öncelik şerbetlilerden ziyade sütlü gibi daha hafif olanlardan yana olmalıdır. Peki diyete uygun evde hangi tatlılar yapılabilir? İşte en lezzetli tarifleri...

TIKLA OKU: MAGNUM ÇEŞİTLERİ KAÇ KALORİ? EVDE DİYET DONDURMA TARİFİ

BİTTER ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ

bitter çikolatalı tatlı tarifi

bitter çikolatalı tatlı tarifi

MALZEMELER:

1 bar bitter çikolata,% 70 kakao (100 gram)
200 gram hafif krem ​​peynir
150 gram yağsız yoğurt
2 çay kaşığı şekeri
1 çay kaşığı vanilya
1 paket tatsız jelatin
Küçük kalıplar

YAPIMI:

Benmari usulüyle çikolatayı eritip kalıbın içlerine doğru dökün. 15 dakika buzdolabında muhafaza ettikten sonra krem peynir, yoğurt, şeker ve vanilyayı ayrı bir kaseye koyun. Güzelce karıştırdıktan sonra jelatindeki paketin talimatına uygun hareket edip diğer karışımı ona ilave edin. Kalıplara dökülen karışımı 6 saat buzdolabında bekletin. Dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun...

TIKLA OKU: HANGİ TATLIDA NE KADAR KALORİ VAR?

EN FİT LEZZET: YEŞİL ÇAY DONDURMA TARİFİ

diyet yeşil çay dondurma tarifi

diyet yeşil çay dondurma tarifi

MALZEMELER:

Bir limon kabuğu rendesi (3 gr)
1 su bardağı su (200 ml)
1 limon suyu (45 ml)
4 tabaka şekersiz jelatin
1 parça light krem peynir (200 gr)
Önceden demlenmiş 1 çay bardağı yeşil çay (200 ml)
2 yumurta – yumurtanın sarısını ayırın – (120 gr)

YAPILIŞI:

Yeşil çayı jelatin tabakaları ile karıştırın (önceden soğuk suyla nemlendirilmiş). Ardından 200 ml su, limon kabuğu rendesi ve meyve suyunu ilave edin. Yumurta sarılarını çırptıktan sonra karışıma döküp yeniden iyice karıştırın. Doğal bir tatlandırıcı ile krem peyniri ile ekleyin, yumurta beyazı kabarana kadar karıştırıp kaba dökün.

Yumuşaklığı dondurucuda geçtikten sonra dondurucudan çıkarıp karıştırın yeniden dondurucuda bekletin. Dışarı çıkardığınızda artık yeşil çaylı dondurmanız hazır demektir!

Afiyet olsun...

TIKLA OKU: EV KURABİYESİ KİLO ALDIRIR MI? KAÇ KALORİ?

LİMONLU DİYET TATLI TARİFİ

limonlu diyet tatlı tarifi

limonlu diyet tatlı tarifi

MALZEMELER:

1 tane limon

2 çorba kaşığı nişasta

1 bardak su

1 bardak su (Nişasta için)

HAZIRLANIŞI:

Taze limonun suyunu sıkılmış bir bardak suyu kaynatın. Öte yandan bir bardak su ile eritilen nişastayı tencereye ilave edin. Yeterli kıvama gelince ılımasını bekleyip servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun...

EN NEFİS DİYET TATLI TARİFİ

Fit tatlı tarifi

Fit tatlı tarifi

MALZEMELER:

1 adet muz
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı bal
1 adet avakado

YAPILIŞI:

Tatlı için gerekli olan tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Servis kaplarına paylaştırıp, buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Diyet tatlıyı hazırlamak için ilk önce içi derin ve temiz bir kabın içine bütün malzemeleri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvamın oluşması için bu aşamada blendar kullanın. Topaklanma kalmayacak şekilde bir kıvam elde ettikten sonra karışımı servis kaplarına döküp, buzdolabında birkaç saat muhafaza ettikten sonra sunuma hazır hale getirin.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0