Kolay yoldan zayıflamanın püf noktaları

Diyet yaptıktan bir süre sonra yeniden kilo almak istemiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Peki, kalıcı kilo vermenin püf noktaları neler?

Derdi bir an önce zayıflamak olmak yerine 'kalıcı' kilo vermek diyet uygulamanın önceliği olması gerekiyor. Peki, uzmanlar verilen kiloları tekrar almamak için ne yapılması gerektiğini öneriyor? İşte cevabı...

1- ÖĞÜNLERİ ARTTIRIP YAĞDAN ZAYIFLAYIN

Yağları eritmeniz için öğün sayılarını sıklaştırın. Kilo vermek için öğün sayılarını azaltmak yaygın olarak yapılan hatalı tutumlardan biridir. Vücudun gereksinim duyduğu besinler tüketilmezse yağ depolanması artıyor. Buna bağlı olarak da yemekleri kısarak yemek yemek uzun süreli kilo kaybına neden olmuyor.

2- UYURKEN METABOLİZMAYI HIZLANDIRIN

Hemen hemen herkesin yanlış bildiği ‘'Saat 7’den sonra bir şey yersem kilo alırım!" söyleminin doğrusu uyumadan 4 saat önceye kadar akşam öğününü bitirmiş olmanız, 2 saat sonrasında da karbonhidrat ve proteinli ara öğün tüketilmesi gerekir. Bu öğün sayesinde uyurken metabolizmanız hızlanacak ve sabah uyandığınızda kahvaltı yapmanıza sebep olacak.

KARNINIZI DOYURDUKTAN 2 SAAT SONRA ARA ÖĞÜNDE YİYEBİLECEKLERİNİZ:

1 küçük avuç leblebi + 1 çay bardağı süt,
2 adet salatalık + 3 kaşık baharatlı yoğurt,
2 adet etimek + 1 bardak ayran;
eğer tatlı isterseniz de 1 orta boy meyve + 2 adet ceviz,
2 adet bisküvi + 1 çay bardağı süt, 
1 adet meyveli yoğurt gibi…

3 günde hafifleten diyet

İLİŞKİLİ HABER

3 günde hafifleten diyet
Çocuklarda disiplin nasıl sağlanır?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda disiplin nasıl sağlanır?

BİR YORUM YAPIN 0