Sabah aç karna tatlı yemek kilo aldırır mı? Tatlı yedikten sonra ne yapılmalı, nasıl eritilir?

Gündelik yaşantımız içerisinde vazgeçilemezlerimiz arasında birinci sırada yerini alan tatlılar, kolay hayır diyemeyeceğimiz besinlerdendir. Peki tatlının diyetteki yeri nedir? Diyette tatlı yenir mi? Aç karnına tatlı yemek kilo aldırır mı? Tatlı yedikten sonra ne yapılmalı? Diyette yenebilecek tatlılar neler? Evde kilo aldırmayan tatlı nasıl yapılır? Hangi tatlı kaç kalori? Tatlı krizini önleyen kolay fit tatlılar

Sütlüsünden şerbetlisine, şerbetlisinden çikolatalı tariflerine kadar evlerde binbir çeşitte yapılan tatlılar hem görünümleri itibari ile iştahımızı kabartır iken hem de aç iken bir şeyler yeme isteğimizi arttırır. Yemek değilde tatlı gördüğünüzde kendinize mani olamıyorsanız, hiçbir zaman başarılı bir diyet uygulayamayacağınız düşüncesini beraberinde getirebilir. Halbuki diyetisyen açıklamalarına göre, zayıflamak isterken bile tatlı tüketimine yer verilebiliyor. Ancak doğru tatlı seçimi ve miktarı ile! Diyet yapanlar için en büyük motivasyon kaynağı olan sütlü tatlılar, doğru ve uygun vakitlerde tüketildiğinde kilo aldırmıyor. Ancak bu demek değildir ki her tatlı çeşidinin diyette yer alabileceği... Tabii ki yoğun miktarda şekerle yapılan şerbetli tatlılardan her türlü uzak durmak gerekiyor. Sağlıklı bir beslenme programında kendinizi ödüllendirebileceğiniz bilinçli bir tatlı seçimi ile gönül rahatlığıyla diyete devam edebilirsiniz. Çok fazla kilolu olmasa bile vücudundaki yağlardan dolayı şikayetçi olan kadınların durumuna baktığımızda neden aşırı tatlı tüketim miktarı ile eşleşebilir. Peki kilo almamak için düzenli egzersiz hareketlerine ve diyete devam ederken tatlıya nasıl yer vermeliyiz? Tatlı yedikten sonra kilo almamak için neler yapmalıyız? Diyette doğru tatlı tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

TIKLA OKU: SÜTLÜ TATLI KİLO YAPAR MI? FİT TARİFLER

TATLI YEMEK KİLO ALDIRIR MI? DİYETTE TATLI YENİR Mİ?

Aç karnına tatlı yemek kilo aldırır mı? Tatlı yemek kilo aldırır mı?

Aç karnına tatlı yemek kilo aldırır mı? Tatlı yemek kilo aldırır mı?

Şeker ve karbonhidrat deposu yüksek olan tatlılar, elbetteki zayıflamak için devam ettirmeye çalıştığınız diyet listesinin sonucunu alt üst etmeye yetebilir. Ancak her tatlı değil! Kalorisi düşük olup da sağlıklı yollarla evde kendinizin yapabileceği ufak tatlı kaçamakları ile hem kendinizi mutlu edebilir hem de formunuzu koruyabilirsiniz. Tıpkı evde tatlı pişirirken dikkat edeceğiniz bazı hususlar olduğu gibi çikolata tüketirken de ölçünüzü bilemiyorsanız max 3 minik tablet kadar tüketmelisiniz. (Bitter çikolatası olmak kaydıyla) Ağır şerbetli tatlılardan olabildiğince kaçınılmalı buradaki ölçüde en fazla 2-3 ayda bir miktarıdır.

Ara ara tüketebileceğiniz en ideal diyet tatlısı elbette hafif mi hafif olan sütlü tatlılardır. Orta boy bir sütlü tatlı seçimi tercih edilebilir. Tatlı yemeden durabilirim diyorsanız aniden bastıran tatlı isteğini meyveli yoğurt, muz, keçi boynuzu katılmış sağlıklı yoğurt ile karşılayabilirsiniz.

TIKLA OKU: HANGİ TATLI KAÇ KALORİ?

SABAH AÇ KARNINA TATLI YEMEK KİLO ALDIRIR MI?

Sabahleyin aç iken tüketilecek olan bir tatlı için vücudumuz, ani yükselen kan şekerini düşürmek için daha fazla insülin hormonu salgılar. Bunun beraberinde ise açlık ve yemek yeme isteği artacaktır. Dolayısıyla karnınız aç iken yiyeceğiniz tatlı doyma hissi yerine daha fazla acıkmanıza neden olarak kilo alımını tetikleyebilmektedir.

KİLO ALDIRMAYAN TATLI VAR MI? EN AZ KİLO ALDIRAN TATLI TARİFİ:

Tatlı yemek kilo aldırır mı? Diyette tatlı yenir mi?

Tatlı yemek kilo aldırır mı? Diyette tatlı yenir mi?

DİYETTE YENEBİLECEK EN HAFİF SÜTLÜ TATLILAR VE KALORİLERİ!

1 ORTA BOY PORSİYON TAVUK GÖĞSÜ: 120 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON ÇİKOLATALI MUHALLEBİ: 268 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON SÜTLAÇ: 268 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON SÜTLÜ İRMİK TATLISI: 262 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON KAZANDİBİ: 201 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON ÇİKOLATALI PUDİNG: 132 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON GÜLLAÇ: 143 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON  MUHALLEBİ: 233 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON KEŞKÜL: 273 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON KADAYIFLI MUHALLEBİ: 199 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON SÜT HELVASI: 350 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON SUPANGLE: 159 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON MAGNOLİA: 746 KCAL

DİYETTE ASLA TÜKETMEMENİZ GEREKEN EN KALORİLİ TATLILAR:

1 ORTA BOY PORSİYON CEVİZLİ BAKLAVA: 456 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON EV BAKLAVASI: 498 KCAL

1 ORTA BOY PORSİYON FISTIKLI BAKLAVA: 432 KCAL

1 HAVUÇ DİLİMLİ BAKLAVA: 450 KCAL

2 DİLİM 1 PORSİYON KURU BAKLAVA: 240 KCAL

TIKLA OKU: KİLO YAPMAYAN PRATİK EV TATLILARI TARİFİ

KİLO ALDIRMAYAN DİYET TATLI TARİFLERİ:

Tatlı çeşitleri kalorileri! Diyette tatlı yenir mi?

Tatlı çeşitleri kalorileri! Diyette tatlı yenir mi?

EVDE DİYET PUDİNG NASIL YAPILIR?

Diyet uygularken yapılan en büyük hatalardan biri belirli besinleri tamamen hayatınızdan çıkarmaktır. Fakat aslında yapmanız gereken sevdiğiniz besinleri diyet programınıza uyarlamaktır. Örneğin tatlı ihtiyacınızı kalorisi daha düşük ve sağlıklı tariflerle karşılayabilirsiniz.

İşte kilo aldırmayan diyet puding tarifi:

Malzemeler:

-3 su bardağı yağsız süt

-3 yemek kaşığı un

-3 yemek kaşığı mısır nişastası

-2 yemek kaşığı kakao

-Esmer şeker

Diyet puding tarifi

Diyet puding tarifi

Hazırlanışı:

Süt, un, nişasta ve kakaoyu bir tencereye koyarak çırpın. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra içine esmer şekeri ekleyin ve kaselere koyarak dolapta bekletin. Diyet pudingi yemekten sonra tüketebilirsiniz.

TIKLA OKU: DİYET TATLI NASIL YAPILIR? KALORİSİ ÇOK DÜŞÜK...

MAÇA ÇAYI VE MUZLU SOĞUK TATLI TARİFİ:

Diyet tatlı tarifi nasıl yapılır? Diyet tatlı yapımı

Diyet tatlı tarifi nasıl yapılır? Diyet tatlı yapımı

MALZEMELER:

2 tane orta boy muz
1 yemek kaşığı maça çayı tozu

YAPILIŞI:

Muzları güzelce soyup dilimledikten sonra soğumaları için buzluğa koyun. Birkaç saat beklettikten sonra buzluktan çıkarıp dilimlediğiniz ve artık donmuş olan muzları blender’a koyup kremsi kıvama gelinceye kadar karıştırın. Ardından içine bir yemek kaşığı maça çayı tozunu katın ve karıştırın.

DİYET BALLI YOĞURT TATLISI NASIL YAPILIR?

Ballı yoğurt nasıl yağılır?

Ballı yoğurt nasıl yağılır?

Bir kase yoğurdun içine isterseniz bal ya da pekmez karıştırarak yiyebilirsiniz. Bu sayede hem kalsiyum hem de tatlı ihtiyacınızı gidermiş olursunuz.

DİYET TATLIYA ALTERNATİF ATIŞTIRMALIK: BİTTER ÇİKOLATA KAPLI ÇİLEK

Bitter çikolata lifli yapısı sayesinde, uzun süre tok kalmanızı sağlar. Ayrıca kan şekerindeki dalgalanmaları önleyerek, ani açlık krizlerine engel olur. Ara öğünlerinizde 3 adetten fazla olmamak kaydıyla eritilmiş çikolataya batırılmış çilek yiyebilirsiniz.

HEM PRATİK HEM LEZZETLİ DİYET TATLI TARİFİ:

Tatlı krizini bastıran elma tatlısı tarifi

Tatlı krizini bastıran elma tatlısı tarifi

Tatlı yeme isteğini durduramayan ancak diyeti de bırakmak istemeyen kadınlar için en lezzetli ve pratik tarifi sizler için derledik. Kışın sevilen meyvelerinden olan elma sayesinde tatlı krizinin önüne geçerek, diyete kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. İşte diyet yapan kadınların gönül rahatlığıyla yiyebileceği elma tatlısı...

MALZEMELER

4 adet büyük elma
2 adet kuru incir
4-5 adet bütün ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI

Fırın kağıdının üzerine yulafları yerleştirip rengi dönene kadar pişirin. Bu esnada elmaların içini güzelce oyun ve bir parmak kadar kalınlık bırakılır. Elmaların iç tarafı ceviz ve incir rondodan geçirilir. Rondodan aldıktan sonra karışıma tarçın ilave ederek 10 dakika boyunca tavda kavurun. İç harcı almaya doldurduktan sonra yulafları ekleyin ve üzerinde bal gezdirin.

Afiyet olsun...

TATLI ERİTME YÖNTEMİ! GÖBEK VE BASEN ERİTEN KÜR NASIL YAPILIR? TATLI YEDİKTEN SONRA ERİTMEK İÇİN KÜR

Basen ve göbek eritme

Basen ve göbek eritme

Her kadının şikayetçi olduğu basen ve göbek yağlarından, mutfağınızdaki malzemelerle kurtulabilirsiniz. Çünkü sirke, içerisindeki maddeler sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır. Özellikle egzersiz ve diyet uygulayanların kullandığı bu kür, bölgesel olarak zayıflamanızı sağlar. İşte basen ve göbek yağlarını eriten kür tarifi:

Malzemeler:

-1 bardak ılık su

-1 tatlı kaşığı bal

-2 tatlı kaşığı sirke

Hazırlanışı:

Suyun içerisine bal sirkeyi ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız kürü günde üç kez ve yemeklerden önce tüketin. Düzenli tükettiğiniz takdirde basen ve göbek bölgenizdeki yağların azaldığını göreceksiniz.

Misk otu nedir? Misk otu nasıl kullanılır? Misk otunun faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Misk otu nedir? Misk otu nasıl kullanılır? Misk otunun faydaları nelerdir?
Hamilelikte bebeğe kilo aldıran besinler! Anne karnındaki bebek neden kilo almaz?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte bebeğe kilo aldıran besinler! Anne karnındaki bebek neden kilo almaz?

BİR YORUM YAPIN 0