Zayıflarken yüzün çökmemesi için ne yapılmalı?

Vücuttan kilo vermek isterken yüzün zayıflayarak çökmesine neden olan durumu engelleyecek önerileri sizler için bir araya getirdik. İşte diyette yapılan o hatalar...

Bazı kadınlar vücutlarının genel hatlarıyla zayıflamasını isterken yüzlerinin çökmesinden şikayetçi olur. Zayıflamak için diyet yaparken yüzün çökmesinin asıl nedeni uygulanan yanlış diyetten kaynaklanır. Hızlı ama sağlıksız yollardan zayıflamaya yönelik yapılan şok diyetler bunun başlıca sebeplerindendir. İstediğiniz fit bedeni korumak ya da bölgesel zayıflamak için kendi kafanıza göre yanlış beslenme şekli ile belirlerseniz, istenmediğiniz sonuçlar elde edebilirsiniz. Düzenli egzersiz hareketleri ve sağlıklı kilo verme yöntemlerini uygulayarak sağlıklı, doğal ve kalıcı kilolar verebilirsiniz. Peki yüz bölgesinden kilo almamak için uygulanması tavsiye edilen öneriler nelerdir? Bedeninizi zayıflatırken yüzünüzü inceltmemek için dikkate alınması gereken bazı önemli noktalar:

Yüzden nasıl kilo alınır? Etkili yüz egzersizleri ve kilo aldıran bitkisel çözümlerİLİŞKİLİ HABERYüzden nasıl kilo alınır? Etkili yüz egzersizleri ve kilo aldıran bitkisel çözümler

ZAYIFLARKEN YÜZ ÇÖKMESİ NEDEN OLUR? KAS DOKUSUNDAN KİLO VERMEK

Kilo verme sürecine baktığımızda gene olarak vücutta zayıflama görüldüğü gibi yüzde de zayıflama görülür. Yüzdeki yağ dokusunda giden kilolar, yüzü ne kadar hoş ve ince gösterse de kayıp yüzün yağ dokusunda gerçekleştiği için çökmeler oluşur. Bu çökmelerin en temel sebebi çok az kalorili ve yanlış beslenme sonucu ortaya çıkar. Bir anda verilen kiloların neden olduğu en ciddi etkenlerden birisinin de yüz çökmesinden kaynaklandığı bilinmektedir.

Kilo verirken yağdan kaybettiğimiz gibi ne yazık ki kas dokusundan da kaybederiz. Yağa göre kas dokusundan kaybedilen yağlar daha fazla olursa yüz çökmesi meydana gelir. Kas kaybetmenin vücuttaki bir diğer etkisi de yüzde çöküntüsü, deri sarkması, deride döküntü, saç dökülmesi, tırnak çatlaması ve kırılması ile gerçekleşebilmektedir.

KİLO VERİRKEN YÜZÜN ÇÖKMEMESİ İÇİN NE YAPILMALI?

diyet

diyet

- Yüz çökme durumlarının önüne geçmek için diyetinizi vücudunuza uygun olanları tercih etmelisiniz. Ne kadar sağlıklı ve kaliteli beslenirseniz vücudunuz o kadar dinç görünür.

- Birden bire kilo vermek yerine yavaş adımlarla zayıflamak en doğrusudur.

- Sağlıklı beslenme ve bakım kürleriyle cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

- Yüzünüzün çökmemesi için sporu kesinlikle bırakmamalısınız. Yüzde yağ kaybı olurken kas kaybının da olması çökmeye neden olabilir.

- Güneş ışınlarına fazla miktarda maruz kalan kişilerde çökme daha sık olur.

- Sigara tüketimine son vermelisiniz.

- Sebze ağırlıklı yemeklere öncelik vermelisiniz.

Şeker yerine geçen doğal besinler

İLİŞKİLİ HABER

Şeker yerine geçen doğal besinler

BİR YORUM YAPIN 1

Uğurr 4 yıl önce

Yazı için teşekkür.Kısa ve öz

Toplam 3 beğeni