Şeker yerine geçen doğal besinler

Bilimsel açıklamalara göre beynin şekeri unutması 21 günde gerçekleşiyor. Sizde şekeri bırakmak istiyor ve 21 günün sonunda şeker yerine tüketebileceğiniz besinleri arıyorsanız bu haber tam size göre! Şekerin eksikliğini artamayan ve faydalı olan 4 sağlıklı besin...

Diyet yapan kişilerin uzak durması gereken besinlerden olan şekeri, beslenme listelerinden uzak tutmak gerekir. Özellikle tatlılarda olmak üzere yemeklerde de kullanılan şeker yerine doğal tatlandırıcılı sağlıklı alternatifleri sizler için sıraladık.

ŞEKER YERİNE GEÇEN SAĞLIKLI BESİNLER

1- BAL

bal

bal

İşlenmiş şekerleri tercih etmek yerine doğal bir tatlandırıcı özelliğine sahip olarak her derde deva olan bal vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Yemek tariflerinde belirtilen şekerin 4’te 3’ü kadar bal kullanabilirsiniz.

2- MUZ

muz

muz

İçerisindeki doğal şekerler sayesinde tatlılarınıza hem lezzetli bir tat hem de yumuşaklık hissi katacak olan muzları tercih edebilirsiniz. Olgun muzlar diğerlerine göre daha çok şekerlidir. Eğer muzunuz olgunlaşmamışsa fırında rengi kahverengi olana kadar ısıtıp tatlılara ilave ederseniz şeker görevini görecektir.

3- TUZ

tuz

tuz

İçinizden 'şeker yerine tuz mu?' diye geçiriyorsanız, tatlı tariflerindeki bir tutam tuz miktarına dikkat etmemişsiniz demektir. Nedeni ise tuzun yiyeceklerdeki doğal şekerini ortaya çıkarmasıdır.

4- VANİLYA

vanilya

vanilya

Kek ve kurabiyelere lezzet katmak için olmazsa olmaz malzemelerden biri olan şekere alternatif olarak vanilya kullanabilirsiniz. Doğal şeker zengini olan vanilyayı toz halinde tüketebilirsiniz. 

Elde kistinin (Ganglion) belirtileri var mıdır? El kistinin tedavi yöntemi nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Elde kistinin (Ganglion) belirtileri var mıdır? El kistinin tedavi yöntemi nedir?
Zayıflarken yüzün çökmemesi için ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Zayıflarken yüzün çökmemesi için ne yapılmalı?

BİR YORUM YAPIN 1

H.B V. 5 yıl önce

Dünyanın en sağlıksız besini işlenmiş Pancar Şekeridir, Vücut için adeta zehirdir, Sinir uçlarına kadar hasar verir..Vücudun ihtiyacı olan Doğal Şeker ihtiyacınızı Meyvelerden karşılayın.