Hurma diyeti nedir? Hem sağlıklı hem kalıcı zayıflatan yoğurt ile hurma diyeti

Sağlık açısından faydalı olan ve Kur'an-ı Kerim'de adı geçen hurma, kalsiyum kaynağı olan yoğurt ile beraber yendiğinde kilo vermeyi kolaylaştırır. Tamamen sağlıklı ve doğal yollarla kilo verebileceğiniz hurma-yoğurt diyetindeki püf noktaları ve nasıl zayıflayacağınız detaylarda! Peki hurmalı yoğurt gerçekten kilo verdiriyor mu, Hurma ve yoğurtla nasıl kilo verilir? Sağlıklı yoğurt ve hurma diyeti...

Gündelik yaşantımız içerisinde kilo problemi olan kadınların vücutlarında yana yakıla şikayetçi oldukları bölgelerden birinin göbek olduğunu görürüz. Palmiye çeşidi bir meyve olup Arap Yarımdası'nda ve Afrika'da yetişen hurma hem çok lezzetli hem de çok faydalıdır. İçerisinde zengin miktarda lif ve A,C, B1 ve B2 vitamini özelliği ile kanser gibi nice hastalıklara karşı iyi gelen hurma en az sağlıkta olduğu kadar diyette de etkilidir. Tok tutucu özelliği sayesinde kilo vermeyi kolaylaştıran hurma, yoğurtla beraber tüketildiği zaman daha da etkili hale gelerek bir çeşit diyet meyvesi olarak tüketebilirsiniz. Hem sağlık hem de kilo verdirmede olumlu etkileri olduğu bilinen hurmayı beslenme programınıza dahil ederek kilo verme sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz. Kuran-ı Kerimde adı geçen ve Allah (c.c.)'un bizlere bahşetmiş olduğu şifa dolu meyve olan hurmanın insan vücudu açısından sayılamayacak kadar da çok faydası vardır. Pek çok yerde kendisinden bahsedilen hurma ile ilgili ayetlerden birisi de, ''Asmalı ve asmasız bahçeleri, hurmaları ve tatları farklı ekinleri, zeytinleri ve narları -birbirine benzer ve benzeşmez -yaratan O'dur. Ürün verdiğinde ürününden yiyin ve hasad günü hakkını verin; israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez.'' En'am Suresinin 141. ayetinde geçmektedir. Peki hem sağlık hem de diyet için hurma ve yoğurt ikilisi nasıl tüketilmeli?

Zayıflamak için yaş hurma mı kuru hurma mı? Hurma ile zayıflamaİLİŞKİLİ HABERZayıflamak için yaş hurma mı kuru hurma mı? Hurma ile zayıflama

HURMA VE YOĞURT DİYET LİSTESİ! 1 GÜNLÜK HURMA DİYETİ

Hurma yoğurt diyeti

Hurma yoğurt diyeti

Sabah kahvaltısı: 1 kase light yağsız yoğurt ve 7 adet hurma (çok az miktarda tarçın ile)

Öğlen yemeği: 1 kase light yağsız yoğurt ve 7 adet hurma (çok az miktarda tarçın ile)

Akşam yemeği: 1 kase light yağsız yoğurt 7 adet hurma (çok az miktarda tarçın ile)

Hurma şekeri nedir? Hamilelikte hurma yemenin faydaları ve hurma şekeri tüketimi...İLİŞKİLİ HABERHurma şekeri nedir? Hamilelikte hurma yemenin faydaları ve hurma şekeri tüketimi...

HURMA YOĞURT DİYETİ NASIL YAPILIR? HURMA YOĞURT DİYETİ YAPILIŞI

Kilo verdirici hurma ile yoğurt diyetinde her gün 21 adet hurma tüketmelisiniz. Ayrıca yağsız bir şekilde satın aldığınız yoğurttan da 3 kase yemeye gayret göstermelisiniz. 1 hafta boyunca uygulayacağınız bu kür ile 5 kilo verme hedefini tutturma ihtimaliniz oldukça yüksektir. 3 öğün sabah, öğle ve akşam olmak üzere 1 kase yoğurt ve 7 adet yaş hurma yenilmesi gerekiyor. Bunların haricinde bir şey tüketmediğiniz takdirde tartıda çıkacak olan sonucu heyecanla bekleyebilirsiniz.

Hurma ile yoğurt diyetinde tüketeceğiniz yoğurt, karnınızı tok tutacak hem de vücudunuza protein kazandırmış olacaktır. Hurma ise içerisindeki liflerle hazmı kolaylaştıracaktır. Eğer hurmanın kilo verdirici özelliğinden faydalanmak istiyorsanız, yaş olanlarını tüketmelisiniz.

Hurmayla diyet nasıl yapılır? Hurma suyu ve tozu ile mucize zayıflama formülüİLİŞKİLİ HABERHurmayla diyet nasıl yapılır? Hurma suyu ve tozu ile mucize zayıflama formülü

HURMADAN NE YAPILIR? ENFES HURMALI YOĞURT TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER:

Tabanına:

2 su bardağı sarı leblebi (Havanda iyice dövülmüş)
1.5 yemek kaşığı hurma özü
1 yemek kaşığı tereyağı

Dolusuna:

4 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı toz jelatin 
5 yemek kaşığı ılık su
1 su bardağı yağsız taze köy peyniri
2 yemek kaşığı hurma (İnce doğranmış) 
2 yemek kaşığı hurma özü

Arasına ve üstüne:

7-8 tane çilek (Halka doğranmış)
2 tane kivi (İnce dilimlenmiş)
Taze nane yaprakları

YAPILIŞI:

Hurmalı yoğurt tatlısını yapmak için ilk önce leblebileri tozlaştırıp tereyağla beraber kavurun. Kek kalıbını güzelce yağladıktan sonra kavrulmuş leblebi karışımına hurma özünü koyup tabana sert bastırın. Yoğurt ile şekeri güzelce karıştırdıktan sonra sıcak su ve jelatini bardakta karıştırın. Leblebiden yaptığınız tabanı yoğurtlu karışıma döküp sert bir hal alana kadar 1 saat boyunca buzlukta dinlendirin.

Hurma ve özlerini taze peynir ile karıştırma kabına alıp mikserle krema haline getirin. Bu esnada elma suyu kullanabilirsiniz. Hurmalı karışımı yoğurt tatlısına ilave etmeden önce çilek ve kivi dilimlerinin yarısını donuk olan yoğurda koyun. Daha sonra kalan meyveleri ekleyip nane yapraklarıyla süsleme yapın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra afiyetle tüketin.

Zayıflamak için yaş hurma mı kuru hurma mı? Hurma ile zayıflamaİLİŞKİLİ HABERZayıflamak için yaş hurma mı kuru hurma mı? Hurma ile zayıflama

Hurma su diyeti

Hurma su diyeti

HURMANIN FAYDALARI NELER? DİYETTE NEDEN HURMA YEMELİYİZ?

- Hurma tüketmemiz için en önemli sebeplerin başında, Kuran-ı Kerimde şifalı olması yönüyle adı geçen bir meyve olması ve Peygamber Efendimiz (SAV)'in bizlere önermesi gelir.

- Özellikle lohusa döneminde bol miktarda tüketilmesi gereken hurma, annenin sütünü arttırmaya yardımcı olur.

- Metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar. Böylelikle daha kolay kalori yakmış olacaksınız.

- Rahim kaslarını güçlendirerek doğum sancılarını azaltır.

- Yüksek lifli yapısı ile bağırsak ve rahim kanseri riskini azaltır.

- Sindirimi kolaylaştırarak kabızlığa karşı oldukça etkilidir.

HIZLI VE SAĞLIKLI KİLO VERDİREN HURMA YOĞURT TARİFİ

Hurma, lifli yapısı sayesinde tok tutar ve bağırsakları çalıştırır. Ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sağlıklı kilo vermenizi sağlar. Bu yüzden diyet listelerinde mutlaka bulunması önerilir.

Yoğurt ise kalorisi düşük bir protein kaynağıdır. Yağ yakımında oldukça etkilidir ve metabolizmayı hızlandırır. Vücutta depolanan yağların atılmasını sağlar ve gün boyu tok tutar.

Kürün içerisine eklenen üçüncü besin yulafın da, kalorisi düşüktür ve eşsiz besin içeriği sayesinde tok tutar. İçerdiği protein ve çeşitli mineraller sayesinde vücudunuzun günlük protein ihtiyacını karşılar. Bu üç sağlıklı ve zayıflatan besin sayesinde bir haftada fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

İşte hurma kürünün tarifi:

Malzemeler: 1 kase yoğurt, 5 kaşık yulaf ezmesi, 4 adet hurma

Yapılışı: Hurmaları doğrayarak yoğurdun içine ekleyin. Yulaf ezmesini de karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Ana öğünlerden önce tüketebilirsiniz. Aşırı yağlı, tuzlu ve şekerli beslenmemeye özen göstermelisiniz.

Hurmayla diyet nasıl yapılır? Hurma suyu ve tozu ile mucize zayıflama formülü

İLİŞKİLİ HABER

Hurmayla diyet nasıl yapılır? Hurma suyu ve tozu ile mucize zayıflama formülü
Çörek otu ile zayıflama yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Çörek otu ile zayıflama yöntemi

BİR YORUM YAPIN 3

Vesile 4 yıl önce

Ben bu diyeti uyguladım çok gereksiz bir diyet bunun yerine bir çok şey yiyebilirsiniz 7 tane hurma 250 kalori bulunduruyor bence kesinlikle uygulamayın

Valide 3 yıl önce

Bu yalnis zaten.Bir gece oncesinden ikiye bolerek suda bekletmelisiniz,sekeri ciksin diye. 7adet hurma ve yogurt.o kadar baska birsey yok.her ogundeki yemek bu.gun icinde en az 2litre su ve bir iki tane yesil cay.bir hafta noyunca sadece hurma ve yogurt tuketeceksiniz

kerim özdoğan 4 yıl önce

Peygamber Efendimiz aleyhisselam bir oturuşta 5 taneden fazla hurma yemezmiş. günde iki kez biri gündüz biri akşam olmak üzere yemek yediğini de düşünürsek günde en fazla 10 (5+5) hurma ediyor. sağlık için bu daha uygun olur.

Toplam 10 beğeni