Spor aletleri ne işe yarar? Zayıflamak için en etkili egzersiz hareketleri!

Parkta gördüğünüz spor aletlerinin hangisinin ne işe yaradığını ve nasıl kullanılması gerektiğini biliyor muydunuz? Bölgesel zayıflamada son derece etkili olan açık alan spor aletlerini kullanarak istediğiniz kiloya inebilirsiniz. Sağlıklı yaşam ve kilo kontrolü sağlayan bu zayıflatıcı aletlerin kullanım şekillerini sizler için anlattık. İşte parktaki spor aletlerinin yapılışı ve faydaları...

Bölgesel zayıflama için eve ayrıca spor aleti alıp para harcamak istemeyen veya mesai saatlerinin uygunsuzluğundan dolayı spor salonuna gidemeyenlerin zayıflama aletlerini ücretsiz olarak kullanabilecekleri en güzel fırsat, parklardaki spor aletleridir. Kendinize uygun ayıracağınız saat dilimlerinde her gün düzenli yapmak şartıyla kolay yoldan kilo verebilirsiniz. Tek başına sporun yeterli olmadığı aynı zamanda sağlıklı ve doğru beslenmeyi de gerektiren zayıflama yöntemleri, ikisi aynı anda yürütüldüğünde olumlu sonuç elde eder. Özellikle de sabahın erken saatlerinde egzersiz hareketleri uygulamak, gününüzü enerjik kılacak ve daha verimli spor uygulama imkanı sunacaktır.

AYVA GÖBEK NASIL GİDER? EN ETKİLİ YÖNTEMLER İÇİN TIKLAYIN

parktaki spor aletleri

parktaki spor aletleri

Ancak burada göz ardı edilen bir durum var ki o da; zayıflama aletlerinin yanlış kullanım şekillerinin sebep olacağı sakatlıklardır. Sizde sporunuzu en doğru şekilde yapıp kilo vermek istiyorsanız, hangi aletin ne işe yaradığını bilmeniz gerekir. Bizde sizler için parklardaki spor aletlerinin kullanımını ve ne işe yaradığını derledik. İşte spor aletlerinin kullanımında dikkat edilmesi gerekenler...

YAĞ YAKICI SMOOTHİE TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN

parktaki spor aletleri nasıl kullanılır?

parktaki spor aletleri nasıl kullanılır?

Alet kullanımına başlamadan önce ham vücudu hareketlere alıştırmak için kaldırımlardan yararlanabilirsiniz. Ayağınızın teki yere sabit iken diğerini kaldırımda tutun ve zıplayarak çapraz bir şekilde ayakları hızlıca değiştirin.1 dakika boyunca uyguladıktan sonra 5 tur devam edin.

1. MEKİK

açık alan spor aletleri

açık alan spor aletleri

Gri zeminli düz yerde kollarınızı çapraz bir şekilde göğsünüzde kenetleyin. Yavaşça yukarı doğru kalkar vaziyeti alıp vücudunuzda C şekli oluşturun. Yavaşça kalkma ve inme hareketini uygulayarak 15 tekrar yapacak şekilde 3 set uygulayın. Boynunuzda ya da belinizde bir rahatsızlık varsa bu spor aleti sizin için uygun değildir, denemeyiniz.

2. BİSİKLET

Parktaki bisiklet spor aleti

Parktaki bisiklet spor aleti

Oturduğunuz yerde ayaklarınızı pedallara yerleştirin ve tıpkı bisiklet sürüyormuş gibi hızlı bir şekilde öne ve arkaya atın. Bu hareketi yapmak bacak kaslarını çalıştıracağından dolayı bacaklarda belirgin bir incelme sağlayacaktır. Aynı zamanda iç bacak yağlarını eritmeye de yardımcıdır.

3. KOL ÇEVİRME

Belediye spor aletleri

Belediye spor aletleri

Kol bölgesinde biriken ve sarkan deriyi sıkılaştırarak daha ince bir kola sahip olmaya yardımcı olur. Elinizi spor aletin üzerini hızlı bir şekilde çevirerek bu aleti kullanabilirsiniz.

4. BACAK İTME

Bacak itme hareketi

Bacak itme hareketi

Spor aletindeki açılar kalça ve bacak kaslarını çalıştıracak pozisyonda ayarlanmıştır. Çok hızlı yaparsanız diz kapaklarınızı zedeleyebilirsiniz bu nedenle yavaş yapmalısınız. Her biri 15 tekrardan 3 set yapılmalıdır.

5. YÜRÜYÜŞ- KOŞU

Parktaki spor aletleri ne işe yarar?

Parktaki spor aletleri ne işe yarar?

Uygulanması oldukça basit olan bu zayıflama aleti, direkt olarak bacak kaslarını ve iç yağlarını harekete geçirerek kalça- basen bölgesini eritir. Üzerinde durduğunuzda yürüyormuş gibi sağ ve sol çapraz şekilde hareket ederken kollarınızı da çalıştıracağınız için kol kaslarını da güçlendirecektir. 15 dakika boyunca yapmanız yeterlidir.

PARKTAKİ SPOR ALETLERİ GERÇEKTEN İŞE YARIYOR MU?

Bölgesel zayıflamada oldukça etkili olan bu aletler, genel kilo vermekten ziyade sadece istenilen bölgeyi inceltme imkanı sunuyor. Bacak inceltmek için pedallı aletleri kullanabilirsiniz. Üstelik bel ve basenleri aynı anda çalıştıracağı için kilo vermeye yardımcıdır.

parktaki spor aletleri nasıl kullanılır?

parktaki spor aletleri nasıl kullanılır?

Parktaki spor aletlerin yararları:

- Ücretsiz bir şekilde ve istenilen zamanda spor yapma imkanı sunar.

- Göbek, bacak, basen, kol ve bel gibi bölgelerde incelme sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur.

- Yağ yakmaya yardımcı olur.

- Sağlıklı yaşam standartının gelişmesine yardımcı olarak beden sağlığına olumlu etkilerde bulunur.

spor aletleri

spor aletleri

Yamuna korse ile zayıflama! Yamuna korse nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yamuna korse ile zayıflama! Yamuna korse nasıl kullanılır?

BİR YORUM YAPIN 0