Makarna salatası kilo aldırır mı? Diyet makarna salatası tarifi! Yoğurtlu makarna kalorisi

Yanında çay ile tüketildiğinde damakta enfes bir tat bırakan makarna salatası, vazgeçilmesi kolay olmayan yiyeceklerden biridir. Genelde ara öğünlerde tüketilen makarna salatası kolay hazırlanabildiği için misafirler için ideal bir menüdür. Makarna salatası kilo yapar mı? Makarna salatası diyet bozar mı? Yoğurtlu makarna kilo aldırır mı? Yoğurtlu makarna kaç kalori? Düşük kalorili diyet makarna salatası tarifi...

Pratik ve lezzetli olması açısından genelde misafirlere ikram etmek için hazırlanan makarna salatası özellikle de altın günlerinin olmazsa olmaz bir yiyeceği haline geliyor. Farklı farklı tariflerle yapılabilen makarna salatası, çocuklarda dahil hemen hemen herkesin yemekten keyif aldığı bir atıştırmalıktır. Lezzetli mi lezzetli olan bu makarna salataları içerisinde yoğun miktarda makarna bulundurduğu için akla ilk önce gelen kilo yapıp yapmayacağıdır. Karbonhidrat değeri fazla olan makarna çeşitleri diyet için pek uygun bir besin kaynağı olmasa da diyete uygun sağlıklı ve düşük kalorili bir makarna salatası yapabilirsiniz. Diyet bozdurmayan makarna salatası tarifimiz ile makarnaya olan sevdanızı bitirmek zorunda değilsiniz. İşte hem kolay hem pratik diyet makarna salatası tarifi...

TIKLA OKU: AKŞAM YEMEĞİ İÇİN SAĞLIKLI VE FİT MAKARNA TARİFİ

YOĞURTLU MAKARNA KİLO ALDIRIR MI? YOĞURTLU MAKARNA KALORİSİ

Yoğurtlu makarna kilo aldırır mı? Yoğurtlu makarna kaç kalori?

Yoğurtlu makarna kilo aldırır mı? Yoğurtlu makarna kaç kalori?

Dışarıda hazır satılan yoğurtlar yerine evde organik bir şekilde yapabileceğiniz sağlıklı yoğurtlarla makarna tüketmeniz diyet açısından da daha uygun olacaktır. Hangi tip ve kesimde makarna tüketilirse tüketilsin üzerine bir miktar doğal yoğurt ilave etmek sindirimi de aktifleştirerek hızlı zayıflamaya yardımcı olacaktır. Böylelikle makarnadan alacağınız kaloriyi daha kolay eritmiş olabilirsiniz.

Bir orta boy porsiyon yoğurtlu makarna sadece 129 kalori iken küçük porsiyonlu yoğurtlu makarnada kalori 105 rakamına inecektir.

DİYET MAKARNA SALATASI NASIL YAPILIR? KOLAY MAKARNA SALATASI TARİFİ

Makarna salatası kilo aldırır mı? Diyet makarna salatası tarifi

Makarna salatası kilo aldırır mı? Diyet makarna salatası tarifi

MALZEMELER:

250 gram makarna
-Yarım su bardağı light yoğurt
-Yarım yemek kaşığı mayonez
-3 tane kornişon turşusu
-1 tane küçük boy havuç
-Az miktarda kırmızı lahana
-3 dal maydanoz
-3 dal dereotu
-Yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
-Az miktarda tuz ve baharat

YAPILIŞI:

Belli miktarda kaynatacağınız suya kaynama esnasında tuz ve zeytinyağı ilave edin. Ardından makarnaları ekleyip iyice pişene kadar haşlayın. Piştikten sonra suyunu güzelce süzüp 1 defa soğuk suyun altından geçirin. Mayonez, tuz ve yoğurdu koyup kırmızı lahana, dereotu maydanozu incecik kesin. Kornişon turşularını da ekledikten sonra havuçları rendelenmiş şekilde koyup güzelce karıştırın.

Afiyet olsun...

1 PORSİYON MAKARNA SALATASI KİLO ALDIRIR MI?

283 kcal değerine denk gelen makarna salatası günlük olarak 1 porsiyon veya 2-3günde bir tüketildiği zaman kilo kontrolü sağlanabilir. Ancak her yemekte olduğu gibi sevdiğimiz şeylerde ölçüyü kaçırmak kilo alımına neden olabilmektedir. Dolayısıyla az ve ara ara tüketmek en doğru yaklaşım olacaktır.

1 kase mor makarna salatası 251 Kaloridir.

mor makarna salatası

mor makarna salatası

1 kase tavuklu makarna salatası 391 kaloridir.

Yoğurtlu ve tavuklu makarna

Yoğurtlu ve tavuklu makarna

BİR YORUM YAPIN 0