Sabahleyin aç karna limonlu su içmek zayıflatır mı? Zayıflamak için limonlu su tarifi

Düzenli olarak sabahleyin aç karna içebileceğiniz limonlu su detoks karışımı hem kilo verme hem de sağlık açısından oldukça faydalıdır. Aynı zamanda limonlu su karışımı metabolizma hızını ikiye katlarken sindirime de yardımcı olur. Peki zayıflamak için aç karna limonlu su nasıl tüketilmeli? Metabolizma hızlandırıcı limonlu su nasıl yapılır? Zayıflamak için limonlu su tüketimi:

Düzenli bir diyet programı ile fazlalık kilolarından kurtulmak isteyen kadınlar arasında oldukça popüler olup adını sıklıkla duyduğumuz detoks karışımlardan birisi de limonlu sudur. Yapımı oldukça basit ve etkili olan limon suyu detoksunu birçoğumuz sabah aç karna tüketilmesi ile sağlandığını biliriz. İçerisindeki yüksek miktardaki C vitamini aynı zamanda pek çok sağlık problemini iyileştirmeye yönelik olabiliyor. Gün içerisinde tüketilecek olan suyun içine iki dilim limon katarak hem vücudunuzu toksinlerden arındırabilir hem de kilo verme konusunda doğru adımlarla ilerleyebilirsiniz. Sabahleyin aç karnına ılık ya da sıcak limonlu su içmenin faydalı olduğunu savunanlar olduğu gibi yan etkilerinin de görülme riskinin fazla olduğunu öne sürenler de var. 

Kilo verdiren limon diyeti nasıl yapılır? Limon zayıflatır mı? Yağ yakan...İLİŞKİLİ HABERKilo verdiren limon diyeti nasıl yapılır? Limon zayıflatır mı? Yağ yakan...

AÇ KARNA LİMONLU SU İÇMEK KİLO VERDİRİR Mİ?

limon suyu ne işe yarar

limon suyu ne işe yarar

Kilo verdiren limon diyeti nasıl yapılır? Limon zayıflatır mı? Yağ yakan...İLİŞKİLİ HABERKilo verdiren limon diyeti nasıl yapılır? Limon zayıflatır mı? Yağ yakan...

Sıcak, ılık ya da soğuk bir şekilde uygulanabilen limonlu su özellikle de İnternet ortamında kadınlar arasında sıklıkla araştırılan zayıflama detokslarından biridir. İçildiği zaman damakta keskin bir tat bırakan limon suyu evde ya da dışarıda iken çok kolay bir şekilde hazırlandığı için diyette tercih edilmesi oldukça ideal karışımlardan biridir. Limonlu su tüketimi bir yana sağlıklı bir ömür ve yaşam için olmazsa olmaz diyebileceğimiz ilk ve vazgeçilmez kuralımız su içmek olmalıdır.

Zayıflama ve sağlık açısından her gün düzenli olarak vücudumuzun su ihtiyacını karşılamalıyız. Limonlu su da hem bu durumu destekleyici hem de vücuttaki toksinleri arındırmamız için en büyük yardımcımız olacaktır. Dolayısıyla sabahları aç karna limon suyu tüketimi elbette ki yağ yakımını destekleyerek kilo vermeyi kolaylaştıracaktır.

DÜZENLİ LİMONLU SU İÇMENİN FAYDALARI! LİMONLU SUYUN YARARLARI

düzenli limon suyu içmenin faydaları

düzenli limon suyu içmenin faydaları

 Güçlü bir antioksidan ve lif kaynağı olan limonlu su ile güne başlarsanız, her şeyden önce güne dinç başlarsınız. Gün içerisinde tüketeceğiniz gıdaların midede sindirilmesi görevini üstlenen sindirim sistemi daha hızlı çalışacak ve yediklerinizi daha kolay hazmedebileceksiniz. Turunçgiller ailesinden sıklıkla ve severek kullanılan limon gerek vücuda faydaları gerek de diyete olan yararları anlamında günlük hayatımızdan eksik edilmemesi gereken besinlerden biridir.

Sağlık alanında kalp damar dostu olan limon, kan damarlarını genişletici bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla kalp sıkıntısı olan kimseler için olumlu etkiler sunabilir. Her gün düzenli olarak içilen limon suyu ise bağırsakların hızlı çalışmasını sağlayarak diyete olumlu geri dönüş sağlar. Limon suyunun faydalarını genel olarak sıralayacaksak şunları diyebiliriz:

  • 1- Her gün düzenli olarak limonlu su içmek bağışıklık sistemini güçlendirir
  • 2- Doğal bir bal tüketimi le beraber içilecek olan limonlu su kilo vermeyi kolaylaştırır. 
  • 3- Kış aylarında daha çok görülen boğaz ağrısını hafifletir.
  • 4- İltihap oluşmasını önüne geçer.
  • 5- Kanser hastalıklarına karşı ilaç niteliğindedir.
  • 6- Böbrek taşlarına karşı kalkan vazifesi görür.
  • 7- Karaciğer sağlığı üzerinde etkilidir.
  • 8- Kabızlık sorununa iyi gelmektedir.
  • 9- Ağızda oluşan aft yaralarından kurtulmaya iyi gelir.
  • 10- Diş eti rahatsızlıklarını önler.

DOKTOR ONAYI ALMADAN UYGULAMAYINIZ!

LİMONLU SU NE ZAMAN İÇİLMELİ? LİMONLU SUYUNUN ZARARI VAR MI?

Limonlu su ile kilo vermeye çalışan kimselerin bu durumdan en etkili olumlu sonucu alabilmeleri için dikkat etmeleri gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan biri de limon suyun içilebileceği vaktin aralıklarıdır. Limon suyu diyetinde karışımı tüketebileceğiniz zamanlar...

- Her sabah kahvaltı öncesinde aç karna içilebilir
- Spor yapılan süre zarfında tüketilir.
- Öğle ve akşam yemeğine başlamadan önce tüketilir.

Her şeyde olduğu gibi bu detoksun da fazlasının yan etkilerinin olabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle limonlu suyu içmeden önce ilk olarak doktordan onay alınmalıdır. Asidik değeri yüksek olan limonlu su tüketimi diş minesini aşındırarak aşırı sıcak ya da soğuk besinlere karşı hassasiyete yol açabilir.  Bu durumu önlemek için pipet kullanılabilir.

Çok fazla limonlu su içmek mide ekşimesini, reflüyü ve tansiyon düşüklüğü gibi sağlık bazı sağlık problemlerini tetikleyebilir

PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN YAĞ YAKICI LİMONLU KÜR TARİFİ

MALZEMELER:

15- 16 adet maydanoz

1 adet limon

1 bardak su

HAZIRLANIŞI:

Limon suyunu, klorsuz suyu ve maydanozları sapları ile beraber blenderdan geçirin. Ortaya çıkan yeşil karışımı sabahları karnınıza doyurmadan 10-15 dakika kadar önce tüketin. 15 gün boyunca düzenli olarak uyguladıktan sonra 3-4 gün mola verip bir 15 gün daha uygulayın. 

Portakal zayıflatır mı? 3 günde 2 kilo verdiren portakal diyeti nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Portakal zayıflatır mı? 3 günde 2 kilo verdiren portakal diyeti nasıl yapılır?
Sıvı içerek nasıl kilo verilir? Sağlığı bozmayan kalıcı sıvı diyeti

İLİŞKİLİ HABER

Sıvı içerek nasıl kilo verilir? Sağlığı bozmayan kalıcı sıvı diyeti

BİR YORUM YAPIN 18

Eylul 3 yıl önce

Ben gunluk bes bardak limon suyu icince haftada 5kilo verdim

Toplam 6 beğeni

Betül Tuana 2 yıl önce

Limon suyu mu limonlu su mu ?

Toplam 0 Beğeni

Dilek 3 yıl önce

Ben trohit hastasıyım her sabah aç karnına ilaç icmekteyim ..aç karnına limon suyunu nasıl tuketmeliyim....Sıralama nasıl olmalı ?

Toplam 4 beğeni

Rumeysa 4 yıl önce

Bende alışkanlık oldu her gün sıcak limonlu su içiyorum 2 litre ama sadece yarim limon oluyor içinde fakat sindirimi hızlandırdığından herhalde daha çok yemek yiyorum ama yine de kilo almıyorum

Toplam 5 beğeni

harbi 4 yıl önce

Evet cok faydali

Toplam 1 beğeni

koca yusuf 4 yıl önce

kahvaltida limonlu su için hem mideye zarar vermiyor.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun