Tam tahıllı ekmek kanser riskini azaltıyor

Diyetisyen Koçu Gizem Şeber, tam tahıllı ekmeklerin beyaz undan yapılan ekmeğe göre daha besleyici olduğu gibi sindirim sistemi kanserlerine yakalanma riskini azalttığını ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olduğunu vurguladı.

Tam tahıllı ekmek kanser riskini azaltıyor
Tam tahıllı ekmek kanser riskini azaltıyor
GİRİŞ 19.01.2013 16:15 GÜNCELLEME 19.01.2013 16:15

Şeber, "Tam tahıllı ekmekleri sofraların baş tacı etmenin zamanı geldi de geçiyor." dedi.

Diyetisyen Şeber, beyaz ekmeği sofradan kaldırmak gerektiğini söyledi. Tam tahıllı ekmeklerin B vitamini içeriğinin daha yüksek olduğunu kaydeden Şeber, "Tam tahıllı ekmek, beyaz ekmeğe göre tiamin, niasin ve folik asit açısından daha zengindir. B grubu vitaminleri, vücudumuzda enerji üretiminde, sinir sisteminin düzgün çalışmasında önemli rolleri olan vitaminlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Tam tahıllı ekmeklerin lif içeriklerinin de daha yüksek olduğunu vurgulayan Şeber, "Bu sebeple, başta kabızlık olmak üzere sindirim sistemi ile ilgili bazı sorunların ortaya çıkma riskini azaltır. Barsak sağlığının korunmasında ve uzun dönemde sindirim sistemi kanserlerine yakalanma riskini azaltmada önemlidir." ifadesini kullandı. Tam tahıllı ekmeklerin lif içeriğinin yüksek olması, aynı zamanda beyaz ekmeğe göre daha uzun süre tok kalmasını sağladığını dile getiren Şeber, şöyle dedi: "Çünkü tam tahıllı ekmekler, beyaz ekmeğe göre kan şekerini daha yavaş yükseltir ve daha yavaş düşürür. Tam tahıllı ekmeklerin içerdiği lifler, kan kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur. Uzun dönemde beyaz ekmeğe göre kalp sağlığının korunmasında avantaj sağlar."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL