Elektrikli araç pillerinin kapasitesini iki katına çıkartıyor

Robert Bosch GmbH, Kyoto merkezli GS Yuasa International Ltd. ve Tokyo merkezli Mitsubishi Corporation, ortak girişimle yeni bir şirket kurdu.

Elektrikli araç pillerinin kapasitesini iki katına çıkartıyor
Elektrikli araç pillerinin kapasitesini iki katına çıkartıyor
GİRİŞ 27.02.2014 10:31 GÜNCELLEME 27.02.2014 10:31

Merkezi Almanya'nın Stuttgart şehrinde bulunan Lithium Energy and Power GmbH & Co. KG adlı şirket, yeni nesil lityum-iyon pil teknolojisi geliştirecek.

Bosch, GS Yuasa International ve Mitsubishi Corporation ortaklığında kurulan Lithium Energy and Power GmbH & Co. KG, elektrikli araçların yaygın kullanımı için ihtiyaç duyulan yeni nesil pil teknolojisinin gelişimini sağlayacak. Lityum-iyon pillerin etkinliğini artırarak elektrikli araç pillerinin kapasitesini iki katına çıkarmak amacıyla kurulan şirket, pil teknolojisinin gelişiminde büyük bir adım atacak.Daha verimli pillerin geliştirilmesiyle önümüzdeki on yıl içinde elektrikli araçların kapsama alanı genişleyerek başarılı bir kitle ürünü haline gelecek.Tüketiciler için de; şarj edilebilir pillerin boyutlarının küçülmesi sayesinde araçların fiyatı daha uygun olacak.

Ortak girişimde her şirketin kendi yetkinlikleri doğrultusunda özel çalışmaları olacak

Bosch, gerçekleştirecekleri ortak faaliyetleri eksiksiz elektromobilite bileşenleri portföyü ile destekleyecek. Bosch, pil yönetim sistemleri alanındaki yetkinliğiyle, sistemlerin izlenmesi ve kontrolünün yanında, bunların taşıtlara entegre edilmesinde de uzmanlaşacak.

Otomotiv ve otomotiv dışı lityum-iyon pil hücreleri alanında köklü bir üretici olan GS Yuasa, güçlü bir mühendislik ekibine ve yüksek otomasyon düzeyinin yanı sıra modern üretim hatlarına sahip bulunuyor. GS Yuasa ortak girişimde, yüksek yoğunluğu sayesinde menzili uzatan lityum-iyon pil hücrelerinin imalatında uzun yıllar boyunca elde ettiği deneyiminin yanı sıra, malzeme sistemleri ve elektrokimyadaki uzmanlığı ile yer alacak.

Entegre bir küresel ticari şirket olarak, küresel satış ağı ve deneyimiyle girişime katılan Mitsubishi Corporation ise, çalışmaları daha da ilerilere taşımak amacıyla, ham maddeleri, yarı mamül ürünler ile pazarlamayı içine alan katma değerli küresel zincirler oluşturulmasındaki gücünü de kullanacak.