Fena köşeye sıkıştı! Kaderi onun elinde

Atina-kreditörler hattında işler yine yolunda gitmiyor. Son haftalarda iki taraf arasındaki uçurum giderek büyümeye başlamış durumda.

Fena köşeye sıkıştı! Kaderi onun elinde
Fena köşeye sıkıştı! Kaderi onun elinde
GİRİŞ 10.11.2015 22:31 GÜNCELLEME 10.11.2015 22:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kreditörler yeni kemer sıkma politikaları, maaş ve ödenek kesintileri ile yeni vergiler için Atina'ya baskı uygulamaya devam ediyor.

Avrupa'ya ‘Yeni borç anlaşmasına sadık kalacağız' sözü veren Aleksis Çipras, borç anlaşmasının acı faturasının göğüslenmesi noktasında büyük sıkıntılarla karşı karşıya.
 
Böylesi kritik bir süreçte, gözler yeniden Brüksel'e ve Euro Grubu'na çevrilmiş durumda. Yaz aylarına Atina ile kreditörler arasında imzalanmış olan borç anlaşmasının geleceği bu toplantıda belli olacak.
Son kritik gelişmeleri dikkatle kayıt altına alan Yunanistan'lı analist Aggelos Stagkos 2. SYRIZA-Bağımsız Helenler Koalisyon Hükümeti'nin zafiyetlerine işaret ediyor. Stagkos'a göre, SYRIZA geçmiş sekiz ay boyunca yapılan büyük hatalardan gerekli dersleri çıkarmış değil.
 
'SYRIZA GEÇMİŞ SEKİZ AYI UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR'
 
Stagkos'a göre Aleksis Çipras ve yakın çalışma arkadaşları son sekiz ay boyunca yaşananları ve yapılan büyük yanlışları unutturmak için büyük çaba sarf ediyorlar.
 
Yunanistan'ı iflas noktasına getiren yanlışların farkında olan Çipras yeni döneme ‘değişim' mesajı ve imajıyla girmeye çalışıyor. Ancak Stagkos'a göre yeni süreçte SYRIZA cephesinde değişen fazla bir şey yok.
 
'SYRIZA AYNI HATALARI TEKRARLIYOR'
 
2. SYRIZA-ANEL Hükümetine sert eleştiriler yönelten Stagkos, yeni süreçte hükümetin geçmiş aylarda yapmış olduğu hataları tekrarladığını vurguluyor. 
 
‘Çipras son 8 ay boyunca bu ülkenini kaderini kendi elinde tutmamış gibi hareket ediyor' vurgusunda bulunan Stagkos yeni süreçte hükümetin borç anlaşması karşısında ikircikli bir tutum takındığını ifade ediyor.
 
‘Başbakan ve mesai arkadaşları ‘borç anlaşmasına sadık kalacağız' derken, pratikte bu anlaşmayı geçersiz kılmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar'. Bu noktanın altını çizen Stagkos, Çipras'ın esas hedefinin borç anlaşmasının uygulanışını geciktirmek olduğunu vurguluyor.
 
Stagkos'a göre Çipras'ın tekrardan köşeye sıkışmasında SYRIZA'nın devlet yönetme noktasındaki yetersizliğinin ve ideolojik olarak iflas etmiş olmasının büyük rol oynadığını ifade ediyor.
 
'ÇİPRAS ALTERNATİFSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR, ANCAK…'
 
Yunanistan'da son günlerde gündeme gelen gelişmelerle ilgili çarpıcı yorumlarda bulunan Stagkos bir başka noktanın da altını çiziyor. Yunanistanlı uzmana göre, Çipras tüm hataları ‘ne olursa olsun iktidarda alternatifsizim' düşüncesiyle tekrarlıyor.
 
Ancak, Yunanistanlı Başbakanın unutmuş olduğu bir realite söz konusu. Yunanistan'ın kaderini belirleyecek olan son sözü Almanya Şansölyesi Angela Merkel söyleyecek. Merkel'in Yunanistan ile ilgili sabrıysa tükenmek üzere. Stagkos Yunanistan'ın önündeki bu tehlikenin öneminin altını özellikle çiziyor.

YORUMLAR 1
  • bulut 8 yıl önce Şikayet Et
    bak bu yanlış oldu. ıslık çalarken öteye dönmelisin çipras. :)
    Cevapla