Pilot bey, şu paradan iki kişi alır mısınız!

Pakistan Havayolları'na ait bir yolcu uçağındaki skandal bir ay sonra ortaya çıktı.

Pilot bey, şu paradan iki kişi alır mısınız!
Pilot bey, şu paradan iki kişi alır mısınız!
GİRİŞ 25.02.2017 17:25 GÜNCELLEME 25.02.2017 17:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tüm koltukların dolu olduğu uçakta yedi yolcu koridorda oturdu, uçuş ekibinin biniş kartlarını elle yazdığı belirlendi.

Pakistan-Suudi Arabistan seferini yapan uçak, 20 Ocak'ta havalandığında içinde fazladan yedi yolcu vardı.

Pakistan medyasının sayfalarına taşıdığı haber, ülkenin gündemini belirledi. Bugüne kadar dünyada eşine rastlanmayan olayın gerçekleştiği uçak, Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait.

Tüm koltukların dolu olduğu uçakta bulunan yedi yolcunun kendi koltuk paralarını ödemesine rağmen, koridorda oturarak Karaçi'den Madina'ya gittikleri ortaya çıktı. 409 koltuk kapasitesine sahip Boeing 777 model uçakta, 416 yolcu vardı.

Hava güvenliğinin ciddi bir şekilde ihlal edildiği uçuştaki yolcular PK-743'e bindi. Yedi yolcu, dört saatlik uçuşun tamamı boyunca ayakta durmak zorunda kaldı.

Pakistanlı yetkililer, geniş çaplı bir soruşturmaya tuttuğu olayda yedi yolcunun biniş kartlarının havayolu çalışanları tarafından elle yazıldığı ortaya çıktı. 

Dawn gazetesine göre, kaptan uçak kalkıncaya kadar yerde oturan yolculardan haberdar değildi. Kaptan, "Çoktan havalanmıştım ve uçuş ekibi kapıları kapatmadan önce yedi yolcu hakkında bana bilgi vermedi" dedi. Edinilen bilgilere göre, pilot, yetkililer ve görevliler de dahil olmak üzere , yeterince uyanık olmadıkları için birbirlerini suçluyor.

BBC'ye konuşan uçuş uzmanları, fazladan yolcuların bazı acil durum sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor. Koridordaki yolcuların acil durumlarda ihtiyaç duydukları oksijene ulaşamayacağını belirten uzmanlara göre, türbülans anında da yerlerinde kalamayacaklar.

Pakistan Havayolları'nın karıştığı son kaza, geçen yıl Aralık ayında gerçekleşmişti. İçerisinde 48 yolcu bulunan iç hatlar uçağı, ülkenin kuzeyindeki dağa çakılmış ve kurtulan olmamıştı.

YORUMLAR 3
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun normal şartlarda türkiyede olması lazım...abi şu parayı kaptan a uzatabilirmisin..iki kişi abi
    Cevapla
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    THY da buna benzer skandal durum var ama kitabına uydurulmuş uçak koltukları her bölümden iki cm daraltılarak yeni ilave koltuklar Eklenmiş Pakistan'daki durum daha güvenli hic değilse fazladan koltuk ağırlığı yok
    Cevapla
  • ... 7 yıl önce Şikayet Et
    Yuh yani nedir bu ülke nankörlüğü Pakistan'da bir saat yaşasan kurban olursun bu ülkeye
    Cevapla