Dev şirketten flaş karar! Kapatıyor

Novartis, ABD’deki ilaç fabrikasını kapatacağını ve 450 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Şirket ayrıca bazı ilaçların üretimini durduracağını da belirtti.

Dev şirketten flaş karar! Kapatıyor
Dev şirketten flaş karar! Kapatıyor
GİRİŞ 19.10.2017 14:34 GÜNCELLEME 19.10.2017 14:34
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük ilaç üreticilerinden olan İsviçreli Novartis şirketi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletinde bulunan bir ilaç fabrikasını kapatacağını ve iki yıl içerisinde bu ülkede 450 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. 

Şirket ayrıca bazı ilaçlarının üretimini de durduracak.

Konuyla ilgili açıklama yapan şirket sözcüsü, “ABD’deki rekabet ortamından ötürü büyüme kapasitesi sınırlı olan ürünlerin üretimini durduracağız veya bu ürünleri elden çıkaracağız. Üretimi durdurulan ürünler içerisinde kardiyoloji, merkezi sinir sistemi, endokrinoloji, solunum ve ağrı tedavilerinde kullanılan oral jenerik ilaçlar bulunuyor.” dedi.

YORUMLAR 9
  • Vatan sever 6 yıl önce Şikayet Et
    önce milleti kandırarak ucuz ilaç verin sonra korkutarak pahalı ilaç satın. Nerdenmi biliyorum . o bana kalsın saygılar
    Cevapla
  • Yabgu 6 yıl önce Şikayet Et
    haber şu; abd batıyor,kaçışlar başladı.ilk olarak bu şirket başladı,öncesinde imf çin e gidiyor.ne demiş 2 yıl .siz bunu 6 ay olarak anlayın.
    Cevapla
  • Nurettin GÜN 6 yıl önce Şikayet Et
    Emekliyim gırip iynesi vurdurdum 30 lira aldı eczane,iyneden sonra birtuaf oldum nefesim ilaç kokuyor bıgazım kuruyor nebiçim gırip iynesiymişya.
    Cevapla
  • Vatan sever 6 yıl önce Şikayet Et
    grip aşısı insanı hasta ediyor çünkü insana grip virürü vuruluyor.vücuda giren virıs kan dolaşımına giriyor eğerki grip hastası olursan vucüd direnmeye başlıyor. Grip grip aşısı olduktan sonra daha zor geçiyor. şimdiden geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. şayet grip hastası olmazssanız boşuna iğne yiyip halsiz ve hasta olursunuz. bana göre bu kimya sanayiyi kalkındırmak saygılar
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    ne işiniz var grip aşısıyla.
    Cevapla
  • safiye soyman 6 yıl önce Şikayet Et
    dünya ya hastalıkları yayan firmalardan birtanesi bu zaten.sonrada tedavisi bizim ilaçlarda diyen yine bu.
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    tüm dünya bu firmanın ilaçlarını yiye yiye kafayı yedi, özellikle bizim ülkemizde bu ilaçlar çok kullanılıyor. bu lüzumsuz ilaç kullanımının önüne geçmek gerek. yoksa nesil iyice zehirleniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle