Nijerya D-8 toplantısına ev sahipliği yapıyor

Nijerya Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanı Okechukwu Enelamah, D-8 ülkeleri arasındaki ilişkileri artırmak istediklerini söyledi.

Nijerya D-8 toplantısına ev sahipliği yapıyor
Nijerya D-8 toplantısına ev sahipliği yapıyor
GİRİŞ 16.11.2017 14:12 GÜNCELLEME 16.11.2017 14:12

D-8 Sanayi Bakanları toplantısı, Nijerya'nın başkenti Abuja'da düzenlendi.

Türkiye'yi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün temsil ettiği toplantıda konuşan Enelamah, "D-8 ülkeleri arasında sanayi, ekonomik ve tarım alanlarında ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

D-8 Sanayi Bakanları toplantısına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Enelamah, "Üye ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmek için hemen yarın çalışmaya başlamak istiyoruz." diye konuştu.

D-8'in temelleri, Türkiye'nin daveti üzerine İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya tarafından 22 Ekim 1996'da İstanbul'da düzenlenen "Kalkınmada İşbirliği Konferansı"nda atılmıştı. D-8, 15 Haziran 1997'de İstanbul'da yapılan Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ile resmen kurulmuştu.

D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi, ekim ayında İstanbul'da düzenlenmiş ve dönem başkanlığı ikinci kez Türkiye’ye geçmişti.

KAYNAK: AA