Suudi Arabistan'da tavuk boykotu çağrısı

Suudi Arabistan'da internetteki sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla tavuk eti fiyatlarındaki ani artışın protesto edilmesi için kampanya yürütülüyor.

Suudi Arabistan'da tavuk boykotu çağrısı
Suudi Arabistan'da tavuk boykotu çağrısı
GİRİŞ 05.10.2012 22:56 GÜNCELLEME 06.10.2012 09:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Twitter'da "Bırakın Çürüsün" başlığıyla yürütülen kampanyayı başlatanlar, tavuk eti fiyatlarını son iki haftada yüzde 40 oranında artıran satıcıların cezalandırılması için tavuk yenilmesinden vazgeçilmesini istiyorlar.

Hükümet tavuk eti arzını artırmak için tavuk ihracatını durdurdu. Ancak Suudi Arabistan'ın tavuk eti üretiminde önemli bir lider olması bakımından bölgede darlık çekilmesinden kaygı duyuluyor.

Temmuz ayında da İran'da tavuk fiyatlarının tırmanması internette büyük tartşmalara neden olmuş, bir kentte büyük protestolar yaşanmıştı.

İran'da tavuk eti fiyatlarının artması, Batılı ülkelerin ülkedeki bankacılık sistemine koyduğu yaptırımlardan kaynaklanıyor. Suudi Arabistan'daysa böyle bir sorun yok.

Suudi Arabistan Tarım Bakanı Fehd Balghunaim, tavuk eti fiyatlarındaki artışa, üretimdeki büyük düşüşün yol açtığını; yerel üreticilerin talebin ancak yüzde 45'ini karşılayabildiğini belirtti. Bakan, yaşanan sorundan hayvan yemindeki yüzde 30-40'lık fiyat artışını da sorumlu tuttu.

Bu arada "Bırakın Çürüsün" kampanyasının taraftarları süpermarketlerde satılmayan tavuk yığınlarının fotoğraflarını internette yayımlıyorlar. Söz konusu sitelerde, kimse satın almadığı için sıkıntıdan gazete okuyan tavuk karikatürlerine de yer veriliyor.

Suudi Arabistan'da siyasi partiler, sendikalar ve protesto eylemleri yasak olduğu için halk hoşnutsuzluğunu dile getirmek amacıyla sık sık sosyal paylaşım sitelerine başvuruyor.

KAYNAK: BBC
YORUMLAR 2
  • Mehmet Ali Samaci 11 yıl önce Şikayet Et
    anlamli ve etkili bir yöntem!. yeri geldigi zaman bu duyarliligin ulkemizdede gösterilmesi gerekmektedir ama daha henuz böyle bir seye sahit olamadim bu zamana kadar...4-5 yil önce bir pirinc olayi yasadik böyle bir tepki vermek yerine adeta o uckagitcilara yardim edildi! kirmizi et olayinda ayni manzara... yumurta olayi yine ayni... her konusmamizda araplarin gerizekaliligindan tutun aklimiza her gelen önyargili sözleri sarf eden biz akillilar ne hikmetse araplarin yaptigi bu organizasyonu yapamadik. acaba araplarmi gerizekali yoksa biz mi diye sormaktan kendimi alamiyorum!!!
    Cevapla
  • Yassı Kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    arab baharı.... suudi arabistana tavukla mı gelecek acaba?
    Cevapla