Sarkozy, eşiyle İngiltere'ye kaçıyor iddiası!

Milliyetçi politikaları ile tanınan eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yüzde 75'lik vergiyi vermemek için İngiltere'ye yerleşiyor... İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre eşi Carla Bruni ile birlikte İngiltere'ye taşınmaya hazırlanıyor.

Sarkozy, eşiyle İngiltere'ye kaçıyor iddiası!
Sarkozy, eşiyle İngiltere'ye kaçıyor iddiası!
GİRİŞ 23.01.2013 07:44 GÜNCELLEME 23.01.2013 07:44

Fransa Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde milliyetçi kararları ile ön plana çıkan Nicolas Sarkozy iş paraya gelince çark etti. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Nicolas Sarkozy yüzde 75'lik zengin vergisi olasılığı üzerine eşi Carla Bruni ile birlikte İngiltere'ye taşınmaya hazırlanıyor.

Güney Kensington'a yerleşmesi beklenen Sarkozy'nin 1 milyar 600 milyon dolarlık bir yatırım fonu kuracağı da iddia ediliyor. Fransa'da yolsuzluk yaptığı yönünde soruşturmaya tabi tutulan olan Nicolas Sarkozy, böylece zengin vergisi nedeniyle yurtdışına çıkan üçüncü zengin ünlü olacak.

Daha önce de dünyanın en büyük lüks markalarından Louis Vuitton'un sahibi, Fransa'nın en zengin ismi Bernard Arnault ve ünlü sinema oyuncusu Gerard Depardieu vergiden kaçmıştı. Hatta Depardieu Rus vatandaşı olmuştu.