AB'den demokratikleşme paketi açıklaması

Avrupa Birliği demokratikleşme paketini memnuniyetle karşıladı. AB'den yapılan açıklamada, reformların uygulanmasının yakından izleneceği belirtildi.

AB'den demokratikleşme paketi açıklaması
AB'den demokratikleşme paketi açıklaması
GİRİŞ 30.09.2013 18:40 GÜNCELLEME 30.09.2013 18:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AB'nin genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano, günlük olağan basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili bir soruyu yanıtladı.AB sözcüsü Peter Stano, söz konusu paketin AB müktesebatı esas alınarak düzenlenmiş olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarını çok dikkatli bir şekilde dinledikleri söyleyen sözcü Stano, bu çerçevede anadilin kullanımını, seçim barajının düşürülmesini ve siyasi partilerin finansmanının genişletilmesini son derece olumlu olarak niteledi.

Demokratikleşme paketinin yazılı detaylarını beklediklerini söyleyen Peter Stano, muhalefet partilerinin de açılım sürecine mutlaka katılmaları gereğine vurgu yaptı.

AB sözcüsü Stano, 16 Ekim'de yayımlanacak AB'nin Türkiye İlerleme Raporu'nda demokratik açılıma yer vereceklerini belirtti. AB'nin genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Stano, söz konusu açılımın güncel hayata nasıl uygulandığını yakından izleyeceklerini de söyledi.

YORUMLAR 3
  • Büyük Türkiye 10 yıl önce Şikayet Et
    AB sevindiyse. çok tehlikeli sanki.. kesin bişey vardır. W Q X harflerinin serbest olması, il, ilçelerin ve köy isimlerinin değiştirilebilmesi ile ilgili bir çok değişikliklerle kürtçe isim verilmesinin yolu açılmış oldu sanki !!
    Cevapla
  • SessizMuhendis 10 yıl önce Şikayet Et
    Az beklesin AB.... Yakinda tekrar Viyana Kapilari onune kadar gelicez ,korkunuzu yatistirin, az bekleyin soyle.... Bakarsiniz Kralicenin 5 cayindada degisikligimiz olur, AYRAN`la tanistiririz onuda...Az kaldi! (:
    Cevapla
  • FATİH PURTUL 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunları Muhattap alacak mıyız artık.?. Yakından ilgilenseniz ne ilgilenmeseniz ne..! Bu saatten sonra ancak biz istersek AB'ye gireriz. Yakındır zaten sizin gelin ne olur girin demeniz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler