Times: Erdoğan'ın yıldızı beyazperdede yükseliyor

Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını anlatacak 'Reis' adlı filmle ilgili bir habere yer verdi.

Times: Erdoğan'ın yıldızı beyazperdede yükseliyor
Times: Erdoğan'ın yıldızı beyazperdede yükseliyor
GİRİŞ 19.01.2016 11:21 GÜNCELLEME 19.01.2016 11:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

"Erdoğan'ın yıldızı beyazperdede yükseliyor" başlıklı haberde film için "Türk medyası üzerindeki demir pençesine bakılırsa, bugüne kadar yapılan en eleştirel biyografi filmi olması beklenemez" deniyor.

Erdoğan'ın İstanbul'da "işçi sınıfı mahallesinden cumhurbaşkanlığı sarayına uzanan" hayatının konu edileceğini aktaran gazete, gösterim tarihi olarak belirlenen 25 Mart'ın, "anayasanın değiştirilmesi ve Erdoğan'ın görev süresinin uzatılması girişimlerine" denk geldiğini yazıyor.

Haberde, "Hüdaverdi Yavuz'un yönetmenliğindeki filmin fragmanı Erdoğan'ın liderliği döneminde, Kürtlerin bastırılması gibi tartışmalı sorunlara dokunulmayacağı izlenimini doğuruyor" deniyor.

Times gazetesinde Hannah Lucinda Smith imzalı haberinin devamı şöyle:

"Onun yerine, Reis'in iki dakikalık fragmanında Erdoğan, ezan okuduğu için bir Türk askeri tarafından dövülen yaşlı bir adamı izleyen küçük bir çocuk olarak görülüyor. Çocuk askerlere meydan okuyor ve kendisini izleyenleri şaşırtarak ezanı kendi okumaya başlıyor."

"Modern Türkiye'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri temelindeki laik anayasası uyarınca, Türklerin çoğunun Müslüman olmasına rağmen ezan 1950 yılına kadar yasaktı. Erdoğan'ın 1954'te doğduğu göz önünde bulundurulduğunda, böyle bir sahneye tanıklık etmiş olması çok olası değil."

YORUMLAR 2
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir C başkanımızın olması, bizim için büyük gurur olmalı !
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    kürtlerin bastırılması mı? belki siz birileri tarafından bastırılıyorsunuz. Erdoğan döneminde kürtler hiç olmadığı kadar özgür oldular...bizden ve amerikalılardan bile daha özgür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı